AcasăEvenimentVIDEO - Povestea socanta a doi tineri din "Casa Irecuperabililor" din Sighetu...

VIDEO – Povestea socanta a doi tineri din „Casa Irecuperabililor” din Sighetu Marmatiei. Ei au fost adoptati de familii de americani

spot_img

DISTRIBUIȚI

Doi tineri salvați dintr-un orfelinat comunist de coșmar din Sighetu Marmației de familii de americani au făcut dezvăluiri șocante cu privire la experiențele trăite în ”Casa Irecuperabililor”, înainte de a fi adoptați. Pe numele lor, Izidor și Alex, cei doi au povestit cu lux de amănunte groaza prin care treceau minorii preluați în plasament în epoca socialistă. CLICK AICI PENTRU MAI MULTE IMAGINI VIDEODupă ce au fost chinuiți atunci de autorități, cei doi au promis că vor milita din Statele Unite pentru salvarea copiilor romani fara parinti si fara viitor. Și s-au ținut de cuvânt. ”Izidor si Alex fac un documentar despre destinul lor tulburător. Până la 11 ani, traiul în lagărul din Sighetu Marmației a însemnat un chin de nedescris, violență, foame și frig. Însă au avut apoi o șansă uriașă. Știu asta, iar acum speră să fie utili și pentru alții ca ei”, scriu cei de la Stirileprotv.ro.
În primii ani de democrație, o televiziune americană a trimis o echipă în România pentru a realiza un reportaj pe această temă, iar reporterii au avut parte de un șoc. ”Izidor a fost găsit cu un grav handicap la picior, pentru că nimeni nu i-a făcut la vreme o banală operație la genunchi. El a avut șansa uriașă să fie adoptat de o familie de peste Ocean. Familiile care i-au adoptat au apărut, acum, în documentarul realizat de cei doi băieți. Cea mai dură confruntare cu trecutul a avut loc în 2000, când Izidor a vrut să-și privească în ochi părinții naturali și a venit în Maramureș. „De ce nu ați venit timp de 11 ani să mă vizitați? Eu eram blocat acolo, dar voi de ce nu ați venit”, și-a întrebat Izidor părinții. Acum, la 34 de ani, Izidor privește cu detașare acele momente extrem de grele, când și-a întâlnit părinții. Reporterii ProTv l-au sunat în Colorado și ne-a spus că numai prin iubire s-a salvat de resentimente. „I-am iertat pe amândoi, ca să pot trece mai departe și m-am bucurat că mi-am văzut sora care abia se născuse când eu pășeam pe poarta orfelinatului”, a mărturisit Izidor Ruckel”, scriu cei de la știrileprotv.ro. Orfelinatul groazei din Sighetu Marmației este închis de zece ani. Dar două angajate ale caminului încă își amintesc de victimele lui, mai scrie sursa. Cei doi tineri și-au demarat campania de ajutorare a copiilor români instituționalizați prin realizarea unui site abandonedforlife.com. (pe acest site puteti vedea mai multe materiale video despre cei doi tineri care au trait in orfelinatul din Sighetu Marmatiei.
(fotografii: capturi abandonedforlife.com)
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA