AcasăActualitate(VIDEO) PERICOL PE ȘOSELE - Tânăr aflat pe o trotinetă electrică, la...

(VIDEO) PERICOL PE ȘOSELE – Tânăr aflat pe o trotinetă electrică, la un pas să fie spulberat de o motocicletă

DISTRIBUIȚI

Imagini șocante au fost susprinse cu camera de trafic a unui motociclist, pe DJ 108A, în zona localității Fărcașa. Motociclistul a fost la un pas să lovească un tânăr aflat pe o trotinetă electrică care, fără să se asigure, voia să traverseze drumul. În imaginile surprinse se poate observa cum motociclistul a trecut la o distanța mică de tânăr și asta doar pentru că l-a observat la timp.

Conform legii, în România este interzisă circulația trotinetelor electrice pe sectoare de drum unde viteza maximă admisă este de peste 50 km/h.

Ce reguli trebuie sa rescpecte cei care conduc trotinete (Ziare.com)

Pentru ca pe strazi circula in prezent foarte multe trotinete electrice, autoritatile au fost nevoite sa reglementeze circulatia acestora. Astfel, conform ordonantei care modifica OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, trotinetele trebuie sa respecte urmatoarele reguli:

– Trotinetele electrice pot fi conduse doar de persoane cu varste de cel putin 14 ani.

– Pot circula doar pe pistele special amenajate, iar in cazurile in care acestea nu exista, circulatia lor este permisa numai pe sectoarele de drum unde viteza maxima admisa este de 50 km/h.

– Circulatia trotinetelor electrice pe trotuar este interzisa.

– Trotinetele electrice care circula pe drumurile publice trebuie sa fie echipate cu mijloace de iluminare si aceste mijloace si dispozitive in stare de functionare, dispozitive reflectorizant-fluorescente.

– Casca de protectie este obligatorie pentru conducatorii de biciclete si trotinete electrice a caror varsta este sub 16 ani.

– Este interzis transportul pasagerilor pe trotinete electrice

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA