AcasăEvenimentVIDEO - ”Păsările” lui Hitchcock, varianta maramureșeană - Mai multe persoane au...

VIDEO – ”Păsările” lui Hitchcock, varianta maramureșeană – Mai multe persoane au fost atacate de ciori la Sighet

DISTRIBUIȚI

Este de-a dreptul incredibil! Doi barbati si o fetita au fost atacati de un card de ciori in cartierul 1 Mai.   Pasarile isi facusera cuib intr-un copac inalt din curtea blocului. Se pare ca unul dintre pui a cazut si copila a vrut sa il ridice cand pasarile s-au napustit asupra fetitei. Un barbat care a sarit sa o ajute a fost si el lovit cu ciocul si ghearele. De furia inaripatelor nu au scapat nici ceilalti trecatori care s-au trezit cu pasarile cum le zboara pe deasupra capului.

,, Care treceau pe aici au fost atacati. Vecinu mi-a zis ca nici el nu a vazut niciodata asa ceva. Nu stiu daca nu cumva copii au tras dupa cuiburile lor sau ceva de genul acesta” a declarat un locatar din zona.

,,Este ciudat, nu am mai intalnit asa ceva. La pasari exista fenomenul de canibalism, insa ele sunt si foarte posesive. Din relatarile celor de fata am inteles ca tot ce a miscat a atacat inclusiv masini. Am crezut ca este o gluma, au mai fost cazuri sa vina sa croncane insa asa atac nu am mai sesizat niciodata doar in sudul tarii ceva lilieci, atat” a declarat Stetcu Nicolae medic veterinar.

Specialistii in domeniu spun ca fenomenul nu este atat de ciudat pe cat pare la prima vedere si asta deoarece, ca orice fiinta vie ciorile au incercat sa isi protejeze puii. In plus numarul mare al ciorilor care s-au adapostit in oras se datoreaza defrisarilor masive din zonele de ses. ,, La ses, in zona Satu Mare s-au taiat palcurile de padure si s-a schimbat modul de cultivare a terenului asa ca orasele au fost singurul loc unde au putut sa isi gaseasca adapost si s-au obisnuit si cu prezenta omului. A fost chiar un fel de aparare pentru ele penrtu ca aici nu a fost voie sa le impuste cineva sau nici pasari rapitoare nu sun in zona, in plus aici gasesc si mancare la depozitele de deseuri” a declarat Iosif Beres ornitolog

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA