AcasăNews AlertVIDEO - OPERAŢIUNE DE SALVARE - Un băimărean şi-a riscat viaţa pentru...

VIDEO – OPERAŢIUNE DE SALVARE – Un băimărean şi-a riscat viaţa pentru a salva un câine aruncat de pe pod în râul SĂSAR (exclusiv)

spot_img

DISTRIBUIȚI


Operaţiune incredibilă în zona mall-ului Gold Plaza din Baia Mare. Un câine aruncat se pare de pe pod în albia râului a fost salvat de un băimărean. Cu animalul în braţe bărbatul a alunecat şi a căzut la marginea apei. Numai o minune a făcut să nu alunece mai jos în albia excavată de lucrările de îndiguire care se efectuează în zonă. Bărbatul susţine că animalul nu a putut cădea singur în râu. Este convins că acesta a fost aruncat de proprietar intenţionat din cauza faptului că este… bătrân.

Alarma s-a dat în după amiaza zilei de joi, 27 octombrie 2011, la intersecţia bulervadelor Independenţei cu Decebal, vis-a-vis de mallul Gold Plaza din Baia Mare, pe râul Săsar. O femeie a văzut câinele pe marginea râului Săsar şi l-a sunat pe preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Animalele” din Baia Mare. „Eu zic că l-o fi aruncat cineva. Am trecut pe aici şi căţelul meu l-a observat şi l-am văzut şi eu. Atunci l-am sunat pe vecinul meu să vină să facem cumva să îl salvăm” a spus femeia.

In scurt timp, la locul indicat a ajuns Dorin Gheţe, preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Animalele” din Baia Mare. Acesta a coborât cu mare greutate în albia râului Săsar. Apoi a traversat râul şi a ajuns la câine. L-a luat în braţe, dar când să coboare pe peretele din beton bărbatul a alunecat şi a căzut în apă. Nicio clipă nu a lăsat animalul din braţe, deşi putea să se lovească puternic la cap sau să alunece înspre o zonă unde apa este mai adâncă. Dorel Gheţe s-a ridicat şi a traversat râul, dând câinele femeii.

„O să îl ducem la un cabinet veterinar să vedem care e starea lui de sănătate. Deci din păcate, căţelul acesta, este părerea mea personală, a stat zile în şir acolo şi nu a putut să ajungă acolo decât fie cineva l-a aruncat, fie a fost hăuituit. Altă explicaţie nu există. La ce înălţime are zidul nu avea cum să se arunce singur. Animalul este bătrân şi practic este piele şi os acuma. Probabil stăpânul l-a aruncat pentru că s-a săturat de el. Din păcate avem şi adoptatori, între ghilimele, care în momentul în care câinele trece de 10-12 sau 14 ani, vin să ni-l dea nouă să îl ţinem la bătrâneţe, până moare şi ea altul tânăr. Ori lucrul acesta nu este firesc!” a declarat Dorin Gheţe, preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Animalele” din Baia Mare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA