Acasă MARAMURESUL ISTORIC VIDEO - O ce veste minunată! Moș Ponta e darnic: Angajații vor...

VIDEO – O ce veste minunată! Moș Ponta e darnic: Angajații vor avea câte cinci zile libere de Crăciun și de Anul Nou!

DISTRIBUIȚI

Zilele de 24 şi 31 decembrie 2012 au fost declarate de Guvern drept zile libere, decizia fiind luată în şedinţa de marţi a Executivului, pe ordinea de zi a şedinţei a fost inclus un proiect de hotărâre în acest sens. 
Conform Codului Muncii, zilele libere din luna decembrie 2012 sunt 1 Decembrie (sâmbătă, Ziua Naţională), 25 şi 26 decembrie (marţi şi miercuri, prima şi a doua zi de Crăciun), iar în ianuarie 1 și 2.
Angajații din sistemul bugetar vor avea astfel cinci zile libere de Crăciun, în intervalul sâmbătă 22 decembrie – miercuri 27 decembrie. Apoi, se va lucra joi și vineri (27 și 28 decembrie), după care se intră la ”hiberant” până joi, 3 ianuarie!

Decizia este valabilă pentru salariaţii din sectorul public şi nu se aplică la locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.Cele două zile libere ar urma să fie recuperate la începutul anului viitor, pe 12 şi 19 ianuarie.
Cu siguranță că vor exista și foarte multe unități private care vor funcționa după acest program, având în vedere că este o perioadă din an în care mai mult se sărbătorește decât se lucrează.
G. Ciascai
Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA