AcasăNews AlertVIDEO - Aparatura de sonorizare in valoare de 50.000 USD cautata de...

VIDEO – Aparatura de sonorizare in valoare de 50.000 USD cautata de Jandarmeria Franceza si Politia Romana in Maramures

DISTRIBUIȚI


In aceasta dimineata, ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale a Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Maramureş şi IPJ Satu Mare, au efectuat percheziţii domiciliare la mai multe locaţii   de pe raza judeţului Maramureş. Percheziţiile au fost efectuate în baza unor autorizaţii emise de Instanţă la cererea unei comisii rogatorii, solicitate de către autorităţile franceze.

Acţiunea de azi dimineaţă vizează descoperirea şi ridicarea unor mijloace de probă în urma efectuării a nouă percheziţii domiciliare. Locaţiile în cază se situează pe raza localităţilor Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Ulmeni (Arduzel). Bunurile vizate de către poliţişti fac parte din categoria bunurilor de larg consum, electronice, cosmetice şi articole de îmbrăcăminte.

Persoanele, la domiciliul cărora se efectuează percheziţiile, sunt suspecte în cadrul unor cercetări efectuate de către autorităţile franceze. Cercetările privesc comiterea unor infracţiuni săvârşite pe teritoriul Franţei, din sfera furturilor şi a infracţiunilor conexe (tăinuire de bunuri).

ACTUALIZARE 1:

Surse din randul anchetatorilor sustin ca 5 persoane au fost aduse pentru audieri in aceast caz. Mai mult, în urma percheziţiilor poliţiştii au ridicat bunuri care se presupune că ar fi fost furate din Franta.

ACTUALIZARE 2: Comunicatul oficial al IGPR

Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1- Bucuresti, cercetări cu privire la comercializarea pe teritoriul României a mai multor bunuri provenite din infracţiuni comise pe teritoriul Franţei.
În cadrul acestora, la data de 5 octombrie a.c., ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale şi serviciilor de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Maramureş, Sălaj şi Galaţi, cu sprijinul structurilor de operatiuni speciale, au efectuat 12 percheziţii domiciliare pe raza celor trei judete, la persoane suspectate de implicarea în activităţi privind furtul, transportul şi comercializarea pe relaţia Franţa – România de aparatură electronică, articole de îmbrăcăminte şi alte bunuri, în valoare de peste 50.000 de U.S.D. Până în prezent, poliţiştii au ridicat mai multe bunuri, în special componente ale unor sisteme de sonorizare profesionale, susceptibile a proveni din infracţiuni comise pe teritoriul Franţei, persoanele identificate fiind conduse la sediul poliţiei pentru audieri.
În continuare, activităţile de cercetare se vor desfăşura în colaborare cu Jandarmeria Naţională Franceză, pentru identificarea şi tragerea la răspundere a autorilor furturilor comise în Franţa şi a altor persoane implicate atât pe teritoriul României, cât şi al Franţei.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA