AcasăEvenimentVIDEO - NEBUNIE LA SPITAL - Nervii părinţilor copiilor bolnavi au cedat...

VIDEO – NEBUNIE LA SPITAL – Nervii părinţilor copiilor bolnavi au cedat la secţia UPU Pediatrie a Spitalului Judeţean Baia Mare

DISTRIBUIȚI

2.actualmm.ro

Nebunie la secţia de Primire Urgenţe Copii a Spitalului Judeţean din Baia Mare. Părinţii micuţilor şi-au ieşit din pepeni că au aşteptat cu orele în faţa unei uşi unde teoretic scrie „URGENŢE”. Motivul este acela că doar un singur medic este de gardă iar pe perioada sărbătorilor medicii de familie nu lucrează. Mai mult, unii părinţii spun că şi acel medic a avut timp de pauză de o ţigară, ingnorând micuţii pacienţi ce aşteptau de ore bune un consult de specialitate.

Plânsete, urlete şi mulţi mulţi nervi. Aşa arăta aseară secţia de Primire Urgenţe Copii aseară la Spitalul Judeţean din Baia Mare. Zeci de părinţi cu copiii bolnavi în braţe, aşteptând cu orele pentru a fi văzuţi de un medic. Inevitabil oamenii şi-au ieşit din fire şi au cerut explicaţii. „Două ore am avut de aşteptat. Se mişcă foarte încet doamnele doctor. Nici nu ştiu ce să mai zic. Tuşeşte foarte rău copilul. Doamna doctor de familie, mi-a spus că are bronşită. Pe când am venit la spital mi s-a spus că nu are nimic, că e ceva viroză simplă. Mai mult. Se comportă aiurea cu noi. Merg la fumat, îşi fac pauză de ţigară când aici pe holul spitalului sunt zeci de copii care aşteaptă şi plâng şi sunt bolnavi! Chiar în faţa mea un domn din Braşov o făcut scandal. Un copil aştepta de două ore, tuşea foarte rău pe holul spitalului şi după ce a venit din pauza de ţigară a întrebat că cine tuşeşte aşa de grav. Şi atunci fiecare ne-am enevat, adică cum după atâta timp întrebaţi că cine tuşeşte aici. Chiar sunt nesimţiţi. Nu toţi” a spus Vlad Bârle, un tătic.

„De la ora 5 stau. Da sunt copii mulţi, bolnavi. Acuma o venit şi Smurdul. Doamna doctor am văzut că e singură. Ce pot să spun. Ăstea sunt condiţiile. Copilul ăsta al nostru tuşeste rău. Ce să facem? Asta e viaţa noastră. Copiii trebuie aduşi şi trataţi. Ăştia ne sunt viitorul. Dacă nici de ăştia nun e ocupă şi nu îi tratăm ce vom facem în ţara asta?” a spus un alt tătic.

„Până acum nu a fost nimeni la noi. Fetiţa este foarte agitată, cu febră. Nu ştiu câţi medici îs de gardă. Nu o venit nimeni la noi chiar dacă plânge copilul” povesteşte o mămică.

În toată această agitaţie oameni s-au trezit şi cu „vizita” unui echipaj al jandarmeriei, chemaţi de singurul medic de gardă.

„Stau de la ora 6 fără un sfert. După o oră jumătate, timp în care în faţa mea erau patru persoane şi copilul plângea într-una nimeni nu ne-a băgat în seamă. În acest timp s-au făcut vreo 2-3 reţete. Apoi ni s-a închis uşa în nas. Am întrebat, doamnă ce se întîmplă. Mi-a zis că deratizăm sau ceva în genul ăsta. Au ieşit doamnele la ţigară, au stat vreo 15 minute. Era un copil aici şi tuşea de vreo două ore şi nu l-au auzit. Dacă cine tuşeşte aici. Şi atunci normal că mi-a sărit ţandăra. Da în două ore nu ai auzit nimic. Atunci o zis că ce vrei dumneata crezi că aici poţi să face ce vrei. A sunat după jandarmi atunci. Au venit dar nici nu ştiau cine a sunat. Am mers la ei şi le-am spus ce s-a întâmplat. Le-am cerut un număr de la OPC şi nu mai ştiam ce să fac. Nu e prima dată. Au fost încă doi părinţi care au spus la fel. Da nu mi se pare normal. Dacă nu vor să muncească să stea acasă. Eu plătesc CAS pentru asta. Ele dau vina pe sistem. Eu nu cred că au plângere la şef să ceară un coleg dacă nu fac faţă, dacă asta li problema. Eu nu am nicio obligaţie să le support, eu am venit pentru că e o urgenţă nu am venit să le colind. Is de trei ore aici să fac un film” povesteşte un alt părinte.

„Nu ştiu ce să zic. Să fie doi-trei medici, e o urgenţă, sunt copii mici. Noi avem răbdare dar ei nu. Un adult mai rezistă, dar un copil să stai aici la uşa doctorului. Da stai aici până îţi amorţeşte mâinile. Asta e România!” spune un bunic.

 Cum părinţii erau tot mai nervoşi ofiţerul de serviciu pe Spitalul Judeţean a încercat să calmeze spiritele. Fără prea mare rezultat însă.

„Şi noi când ajungem? Noi putem muri că avem medici. Şi noi plătim, fata asta o vomitat aici şi nu o vede nimeni. E doar un medic. O admir pe doamna doctor că face faţă la atâta lume. Stăm de o oră şi jumătate. Eu dacă aş putea să îl duc la un al tmedic îl duc da spuneţi-mi unde că mă duc, plătesc” a spus o mămică ofiţerului de serviciu al Spitalului Judeţean.

Pe de altă parte, medicul de gardă de la UPU Pediatrie nu a dorit să comenteze situaţia. „Nu aveţi voie să filmaţi aici! Şi să ştiţi că puteţi să o încurcaţi” au fost singurele cuvinte rostite jurnaliştilor prezenţi. De menţionat este faptul că acelaşi cadru medical a fost agresat de tatăl unui copil, aceasta fiind lovită cu capul de birou şi împinsă în dulap.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA