spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICVIDEO - MIGRANŢI PRINŞI - Libieni, marocani şi algerieni prinşi pe frontiera...

VIDEO – MIGRANŢI PRINŞI – Libieni, marocani şi algerieni prinşi pe frontiera verde româno-ungară. Şoferii i-au preluat din Baia Mare pentru 100 euro

spot_img

DISTRIBUIȚI


Șapte migranți și doi cetățeni români care i-au călăuzit spre frontieră au fost reținuți de polițiștii de frontieră sătmăreni. Doi dintre migranți au mai încercat să iasă ilegal din țară în același mod la sfârșitul lunii decembrie 2011, tot prin aceeași zonă.  

În noaptea de joi spre vineri, 05/06 ianuarie a.c., acționând în baza unor informații, polițiștii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Două autoturisme înmatriculate în județul Sălaj au fost urmărite de colegii noștri până la intrarea în localitatea Dorolț. În cooperare cu polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Petea, la intrarea în Dorolț, unde șoferii celor două mașini au oprit, lucrătorii PF au verificat mijloacele de transport. Cu această ocazie au constatat că în autoturisme se aflau, pe lângă cei doi conducători auto, șapte cetățeni străini. Cu toții au fost conduși la sediul S.P.F. Petea pentru cercetări.

Din primele verificări s-a stabilit că mașinile erau conduse de Zoltan V., 36 de ani, din județul Satu Mare și Virgil P., 36 de ani, din județul Sălaj. Celelalte șapte persoane sunt cetățeni străini (patru din Libia, doi din Maroc și un algerian), au vârste cuprinse între 13 și 41 de ani, iar doi dintre ei au mai fost reținuți de polițiștii de frontieră sătmăreni, în data de 26 decembrie 2011, când au încercat să iasă ilegal din țară pe frontiera verde. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că persoanele reținute – cei șapte cetățeni străini – intenționau să iasă ilegal din țară, pe frontiera verde, pentru ca ulterior să ajungă într-o țară din spațiul Schengen. Acestea au fost preluate de cele două mașini din apropierea municipiului Baia Mare și transportate până la intrarea în Dorolț. Dei aici și-ar fi continuat călătoria pe jos, peste câmpurile agricole, până ar fi trecut ilegal frontiera din România în Ungaria.

Șoferii au declarat că li s-a propus ca în schimbul sumei de 100 de euro (fiecare câte 50 de euro) să-i transporte pe cei șapte cetățeni străini din Baia Mare până la Dorolț.

 

Acum, conducătorii auto sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, iar ceilalți șapte cetățeni străini pentru tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA