AcasăEvenimentSportVIDEO: L'ÉQUIPE: ”Gimnastele române au lansat un serios avertisment Rusiei înainte de...

VIDEO: L’ÉQUIPE: ”Gimnastele române au lansat un serios avertisment Rusiei înainte de Jocurile Olimpice!”

DISTRIBUIȚI

Echipa feminină de gimnastică a României a cucerit titlul european la Bruxelles. Cotidianul francez ”L’Equipe” notează în ediția sa on-line: ”Româncele au lansat un serios avertisment omologelor ruse cu câteva săptămâni înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra”.
Noi, românii, ne-am mândrit întotdeauna cu ele. Pentru noi, gimnastele au fost mai mereu cele mai bune. Chiar și atunci când n-au luat medalii. Le-am trecut cu vederea ratările, ezitările, poate chiar și unele ”ieșiri în decor”.
La fel de important este cum le vede lumea de dincolo de granițele țării noastre pe ”urmașele Nadiei”. Iată ce scrie cotidianul ”L’Equipe” în ediția sa on-line:
”În ciuda unei căzături, româncele au câștigat titlul european în fața unor rusoaice extrem de inconstante. La cuțite. Rusoaicele au terminat la paralele pe care le-au stăpânit perfect. Și chiar au mai atenuat din lovitura primită după cele două căzături de la bârnă (Sidorova și Komova).
În același timp, româncele au fost imperturbabile după căzătura, de asemenea pe bârnă, a minunatei Larisa Iordache, trecând și peste slăbiciunea cronică de la paralele. În condițiile siguranței Cătălinei Ponor, triplă campioană olimpică în 2004, revenită la vârf, Iordache a adus esențialul: victoria.
Cu 176,288 puncte (față de 175,536 cât a avut Rusia), România a câștigat la Bruxelles al 5-lea titlul european din istoria ei (1996, 1998, 2004, 2008, 2012). O revenire pentru protejatele lui Octavian Bellu, legendarul mustăcios din Ploești. Un serios avertisment pentru cele ale lui Andrei Rodionenko, medaliate cu aur la CM din 2010, care le-au lăsat la Moscova pe căpitanul și campioana mondială la sol Xenia Afanesieva sau pe campioana europeană en-titre Ana Dementieva”. (sursa: adevarul.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA