Acasăsinucidere maramuresVIDEO - Lectie de istorie sub zidurile Cetatii CICEULUI

VIDEO – Lectie de istorie sub zidurile Cetatii CICEULUI

DISTRIBUIȚI


Cavaleri, domnite, focuri de tabara si nelipsitele lupte cu iatagane, nuceaguri sau sulite. Pana si domnitorul Tarii Moldovei, Petru Rares a sosit printre combatanti. Toate acestea pentru a impresiona pe domnita Elena, dar mai ales pe cei care au venit sa participle la cea de-a 43-a editie a Sarbatorilor Cetatii CICEULUI.

„Acestia sunt strajerii cetatii mele, eu domnitorul Tarii Moldovei Petru Rares, aici in pamantul asta am ascuns o comoara, cand se va face ziua mii de oameni vor veni sa o caute… Sa isi recastige Gloria de alta data. Am zis” a spus „Petru Rares” catre tinerii care s-au adunat sa vada spectacolul.

Zeci de tineri au participat la o adevarata lectie de istorie in poienita de sub Cetatea Ciceului, locul unde sotia domnitorului Tarii Moldovei si-a petrecut ani de zile asteptandu-l sa se intoarca din razboaie. „Sunt doamna Elena, si l-am asteptat luni si chinuitori ani de zile pe domnul meu, Petru Rares”. Privitorii au avut parte in finalul spectacolului de dansuri medievale, jocuri cu torte dar si de un foc de tabara cum nu s-a mai vazut.

„Foarte frumos spectacolul nu am mai vazut este prima data cand am venit aici” a spus unul dintre privitori. „Foarte frumos, am mai fost acum cativa ani darn u a fost spectacol asa frumos, eu mi-am dat licenta din geografia turismului si am scris despre zona asta si acuma parca este o parte din ceea ce am scris dar in realitate” a spus un altul. „Este frumos aici, intreba-ti-l pe sotul meu, ca e italian. Imi place foarte mult, fascintant, este un pic de istorie. Este foarte frumos”.

 

Sarbatoarea Cetatii Ciceului a ajuns la cea de 43-a editie, iar tinerii care au pus in scena spectacolul fac parte din Asociatia “Bistrita Medievala”. Din pacate, dintre miile de oameni care participa la serbari nici o suta de persoane nu ajung pana la adevarata cetate.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA