spot_img
AcasăEvenimentVIDEO - ISU Maramureş - Intervenţii în lanţ pentru pompieri şi medicii...

VIDEO – ISU Maramureş – Intervenţii în lanţ pentru pompieri şi medicii SMURD maramureşeni

spot_img

DISTRIBUIȚI

Pompierii maramureşeni au avut parte de încă un sfărşit de săptămână plin de intervenţii. Vineri seara, în jurul orei 23, un echipaj din cadrul Detaşamentului de pompieri Baia Mare a intervenit la lichidarea unui incendiu produs la Groapa de Gunoi a municipiului situată la ieşirea din oraş spre Satu Nou de Jos.  Incendiul a fost lichidat dupa circa 3 ore de luptă. Au ars 4 tone de deşeuri menajere.

Sâmbătă, 26.11.2011, în jurul orei 6 dimineaţa, pompierii Detaşamentului Baia Mare au acţionat cu trei autospeciale cu apă şi spumă la stingerea unui incendiu izbucnit la o casă situată pe strada Monetăriei din Baia Mare. După trei ore de luptă, incendiul a fost lichidat. Flăcările au mistuit circa aproximativ 100 de metri pătraţi de acoperiş din lemn invelit cu ţiglă, elemente de mobilier şi aparatură electrocasnică. Focul s-a declanşat, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.

CITEŞTE DESPRE INTERVENŢIE: http://www.2.actualmm.ro/incendiu-baia-mare-o-casa-de-pe-strada-monetariei-arde-ca-o-torta/

În aceeaşi zi, în jurul orei 8.20, pompierii Detaşamentului Baia Mare au mai intervenit la stingerea unui foc izbucnit la coşul de fum al unei case din oraşul Baia Sprie. Datorită promptitudinii lor, a ars doar funinginea din coşul de fum necurăţat. O oră mai târziu, în Bogdan Vodă, pompierii Gărzii de Intervenţie din localitate au fost şi ei chemaţi în ajutor la un incendiu izbucnit la coşul de fum al unei case situată pe strada Principală. Şi în acest caz, datorită vitezei de reacţie a personalului I.S.U. Maramureş a ars doar funinginea din coş.

Tot sâmbătă, la câteva minute după ora 11, pompierii Detaşamentului Baia Mare au mai intervenit o dată la un incendiu izbucnit la depozitul de deşeuri al municipiului. Focul a fost lichidat dupa circa 3 ore. În jurul orei 20, pompierii au fost nevoiţi să intervină din nou, în acelaşi loc. Au ars, în total, 24 de tone de deşeuri. În ambele cazuri, cauza probabilă a dcelanşării incendiului a fost folosirea focului deschis.

Şi pompierii Detaşamentului Sighetu Marmaţiei au intervenit ieri la două incendii. Primul s-a declanşat în jurul orei 16.30, la o magazie de materiale a SNCFR Sighetu Marmaţiei. Intervenţia rapidă a pompierilor sigheteni a limitat pagubele la doar 20 de metri pătraţi de acoperiş ars. Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza fumatului în loc nepermis. Al doilea incendiu a izbucnit puţin după ora 19, la o casă de pe strada Dimitrie Bolintineanu din municipiu. Au ars elemente de mobilier. Flăcările au apărut ca urmare a folosirii intenţionate a unei surse de aprindere. Poliţia continuă cercetările în cauză, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Sâmbătă noaptea, la ora 1.48, pompieri Gărzii de Intervenţie din Borşa au fost chemaţi în ajutor la un incendiu izbucnit la o societate comercială din localitate. A ars funinginea din coşul de fum.

Duminică dimineaţa, la 05.36, pompierii Detaşamentului Baia Mare au stins incendiul izbucnit la o maşină parcată pe bulevardul Republicii. Cauza probabilă a declanşării incendiului este un scurtcircuit la instalaţia electrică a autoturismului.

CITEŞTE DESPRE INTERVENŢIE: http://www.2.actualmm.ro/incendiu-masina-distrusa-de-flacari/

Şi pe durata acestui sfârşit de săptămână, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Gheorghe Pop de Băseşti“ al judeţului Maramureş au distribuit apă menajeră familiilor afectate de secetă.

Sâmbătă seara, în dotarea I.S.U. Maramureş au intrat încă patru ambulanţe SMURD noi. Acestea au fost recepţionate la Cluj Napoca, în prezenta domnul Traian Igaş, ministrul administraţiei şi internelor, a domnului dr. Raed Arafat, subsecretar de Stat în Ministerul Sănătăţii a domnului colonel Marcel-Sorin Lucaciu, Inspector general al Inspectoratului General Pentru Situaţii de Urgenţă. La festivitate au mai participat parlamentari şi înalţi demnitari. Ambulanţele  S.M.U.R.D. vor fi distribuite în teritoriu, iar maramureşenii vor avea parte de acum înainte de un răspuns la urgenţe medicale şi mai rapid şi de calitate. Cele patru ambulanţe SMURD noi, au fost achiziţionate prin Programul Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania  de Nord, în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord“, din care face parte şi Consiliul Judeţean Maramureş.

CITEŞTE ŞI VEZI VIDEO: http://www.2.actualmm.ro/smurd-4-masini-noi-la-isu-maramures/

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA