spot_img
AcasăEvenimentVIDEO - IPOTEZA SOC - Japo Mic s-ar fi spanzurat din cauza...

VIDEO – IPOTEZA SOC – Japo Mic s-ar fi spanzurat din cauza problemelor din Penitenciar! Directorul inchisorii a discutat cu el si nu parea a avea probleme

spot_img

DISTRIBUIȚI

Site-ul EuroTV.ro a publicat astazi ultima scrisoare trimisa din Penitenciarul Gherla de catre Vasile Adrian Pop, zis Japo Mic catre un prieten. ActualMM.ro a discutat cu Ioan Batinas, directorul Penitenciarului Gherla despre aceste ultime informatii. In cele ce urmeaza va redam materialul publicat de colegii de la EuroTV.ro iar in continuare va prezentam punctul de vedere al directorului Penitenciarului, lasandu-va pe dumneavoastra sa trageti concluziile.

Vroaia sa moara!

„Pop Vasile, un tânăr de 23 de ani, care a salvat peste 8 oameni de la suicid în penitenciar, a ajuns el o victimă a presiunii claustrării. De mai bine de 3 ani, administraţia Penitenciarului Gherla îşi bate joc deliberat de drepturile acestui deţinut interzicându-i dreptul la vizită intimă cu soţia sa, abuzând de rapoarte de disciplină pentru fapte disciplinare inexistente, luându-i dreptul la pachet şi cazându-l în celule cu deţinuţi periculoşi.  Marius Leontiuc, colegul nostru de redacţie care coresponda cu Japo este uluit şi nu crede în ipoteza suicidului, afirmând că în mod sigur este vorba de o crimă muşamalizată de agenţii din penitenciar. Marius Leontiuc afirmă că Pop Vasile a fost condamnat abuziv de instanţele clujene şi că din probatoriu nu reiese vina acestuia fiind o vădită legitimă apărare şi că dacă se adevereşte suicidul, aceasta ar fi o cauză” scrie EuroTV.ro.

,, … nu mă mai sfătui să merg la biserică, mi-am pierdut orice speranţă…nu vor să mă lase să primesc pachet, mi-au tăiat toate drepturile, rapoartele de disciplină mi le-au făcut pe baza unor declaraţii. Poţi să-ţi închipui? Am probleme în familie, nu ţi le pot spune, dar sunt frânt în sufletul meu. Când văd cum se tot amână Noul Cod Penal, şi să şti, m-au băgat în celulă cu nişte boschetari, e o aglomeraţie de numa… Au spus că mă vor trimite la izolare pentru că am făcut scandal, am ţipat la ei, nu au vrut să-mi dea vizită de Crăciun cu familia. Mai bine mor decât să mai suport regimul acesta. Abia mai am speranţă în petiţile de la Euro TV, dar am aflat că nu prea le semnează nimeni. M-ai tot rugat să merg la biserică, nu mă mai ruga, nu mă lasă nimeni să particip la slujbă. Au venit colindători şi nu m-au dus. Sunt fără şansă de ieşi din maximă siguranţă. Tu şti părinte, că atunci când erai aici şi tu şi Teo, erau alte vremuri, voi aţi făcut ordine, aţi învăţat deţinuţii să scrie, să înveţe, acum e un iad şi mascaţii bat aici oameni în fiecare noapte. Nimeni nu ne aude, suntem sechestraţi şi uitaţi de toţi. Nimănui nu-i pasă de noi. Bătinaş habar nu are prin ce trec.Îmi vine să mor, fără drept la vizită, nu mai suport. Spune-le la toţi de la Biserica ta şi de la redacţie să aibe Sărbători Fericite !…” (fragment din scrisoarea publicata de EuroTV.ro)

„Am discutat cu el si nu parea a avea probleme”, declara Batinas

„Eu personal nu stiu nimic despre aceasta scrisoare. Personal am discutat de doua ori cu detinutul. Odata in luna noiembrie cand a cerut sa fie mutat intr-o alta camera pentru ca spunea ca se intelege mai bine cu detinutii de acolo. In ziua aceea i-am aprobat mutarea si a fost mutat. Ultima data am discutat cu el in 26 decembrie 2012. Nu mi-a spus ca ar avea probleme in familie sau ca ar avea ceva pe suflet. Nici nu a dat de banuit. Imi pare nespus de rau ce s-a intamplat pentru ca era tanar” a declarat pentru ActualMM.ro, Ioan Batinas, directorul Penitenciarului Gherla.

Pe de alta parte, trebuie sa mai spunem ca la ora 18.15 detinutului i s-a adus masa. Totul era in regula. Trei sferturi de ora mai tarziu a fost gasit spanzurat de gratiile de la geam.

Vasile Dale, ActualMM.ro

CITESTE AICI STIREA PUBLICATA IN PREMIERA DE ACTUALMM.RO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA