AcasăMARAMURESUL ISTORICVIDEO - INTERVENŢIE MASCAŢI - Reţea de falsificatori de euro şi zloţi...

VIDEO – INTERVENŢIE MASCAŢI – Reţea de falsificatori de euro şi zloţi prinşi la Satu Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI


Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, din cadrul B.C.C.O. Oradea şi procurorii D.I.I.C.O.T., Biroul Teritorial Satu Mare au depistat, la începutul lunii iulie, un grup infracţional organizat, suspectat de comiterea infracţiunilor de falsificări de monede. În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că membrii grupării infracţionale, patru tineri cu vârste cuprinse 19 şi 23 de ani, V. G., N. S., B. O. şi V. C, puneau în circulaţie bancnotele contrafăcute  din cupiurile de 50 euro, respectiv 100 zloţi polonezi, pe raza judeţului Satu Mare, precum şi în judeţele limitrofe, dar şi pe teritoriile altor ţări, Ungaria şi Polonia. În momentul în care suspecţii ofereau spre vânzare bancnotele, pentru a crea aparenţa legalităţii, induceau în eroare cumpărătorii, creându-le convingerea că bancnotele sunt autentice.

Manopera de contrafacere a bancnotelor s-a realizat iniţial la domiciliul unuia dintre membrii grupului, V.G., unde era deţinută şi aparatura necesară. Ulterior însă, sediul acestor activităţi s-a mutat la locuinţa unei alte suspecte, B.D., de 26 de ani, cooptată în gruparea infracţională. Tânăra, alături de N.S., avea rolul de a contraface bancnotele din cupiurile mai sus menţionate şi de a le pune la dispoziţia celorlaltor membri ai grupării, în vederea plasării în circulaţie.

Politia Romana-DIICOT

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi confiscate imprimanta şi cartuşele folosite la contrafacerea bancnotelor, precum şi recipiente conţinând tuş, rigle cu care se măsurau dimensiunile bancnotelor în vederea tăierii, coli format A4 pe care se regăseau imprimate bancnote din cupiura de 100 zloţi polonezi şi care urmau să fie tăiate pentru a fi puse în circulaţie. Ulterior, în urma extinderii cercetărilor, au mai fost identificaţi şi B. B.,  de 22 de ani şi F. L., de 20 de ani, faţă de primul dintre aceştia dispunându-se, de asemenea, măsura arestării preventive, pe o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor prev. si ped. de art. 7 din Legea 39/2003, art. 282 alin 2 C.pen. si art. 284 C.pen.  şi art.  215 alin.2 C.pen. La începutul lunii septembrie, procurorii D.I.I.C.O.T., Biroul Teritorial Satu Mare, au emis rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a membrilor grupării infracţionale.

(informatii, foto si video: www.satumareonline.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA