Acasă News Alert VIDEO – INFO TRAFIC – UPDATE 3 - In Pasul Gutai mai...

VIDEO – INFO TRAFIC – UPDATE 3 – In Pasul Gutai mai multe tiruri goale au ramas blocate. Un sofer s-a oprit cu masina in nametii de pe marginea drumului. E58 Baia Mare – Satu Mare afectat de viscol

DISTRIBUIȚI

Ninsorile din ultimele ore din Maramureş fac ca traficul rutier spre Maramureşul Istoric extrem de dificil. Atat pe DN 18 Baia Mare – Sighet, cat  si pe ruta de la Cavnic – Budeşti – Ocna Şugatag – Sighetu Marmaţiei, stratul de zapada masoara doi centimetri. Mai multe tiruri au rămas blocate pentru că nu au putut urca muntele, cu toate că aveau lanţuri. Cativa şoferi de autoturisme au ajuns prin nameţii de pe marginea drumului.

Pe DN 18, in muntii Gutâi mai multe TIR-uri au rămas pe marginea drumului pentru că nu au mai putut urca. Soferii au spus că au anvelope de iarna dar faptul că nu sunt încărcaţi le face urcarea imposibilă.

Utilajele de deszapezire au acţionat fără încetare însă ninsoarea abundentă a făcut ca acest lucru să nu se prea vadă.

Şoferul unei maşini mici nu a mai putut controla volanul şi s-a oprit în nămeţii de pe marginea drumului. Din fericire nimeni nu a fost ranit.

CITESTE AICI AVERTIZAREA SOSITA DIN UCRAINA PENTRU TRANSCARPATIA

ACTUALIZARE 1 – Viscol pe E58 Baia Mare – Satu Mare

Situatie dificila in judetul Satu Mare, unde viscolul puternic a blocat mai multe drumuri judetene si a afectat cateva nationale. Spre exemplu, ruta Baia Mare – Satu Mare pe relatia E58 (DN1C) este afectata de viscol, in afara localitatii Livada. Soferii sunt rugati sa circule cu mare prudenta sau sa evite deplasarea in aceasta perioada. Acelasi drum este afectat si pe portiunea Turulung – Halmeu. Asadar tiristii care pleaca din Romania spre Ucraina prin PTF Halmeu sunt sfatuiti sa reduca viteza si sa aiba masinile echipate pentru iarna.

ACTUALIZARE 2 – Trafic in conditii de iarna pe Gutai

Circulaţia rutieră se desfăşoară pe drumurile publice în condiţii de iarnă. Ninge viscolit în Pasul Gutâi şi în zona montană a oraşului Cavnic. Zăpadă frământată cu grosimea până la 1 cm se găseşte depusă pe următoarele sectoare de drumuri naţionale:

DN18, Pasul Gutâi; DN18 şi DN19, la Sighetu Marmaţiei; DN18, la Borşa şi în Pasul Prislop; DN18B, Baia Mare-Târgu Lăpuş, DN17C, Dealul Ştefăniţei. Carosabilul DN1 C şi E 58 este umed.

În Pasul Gutâi traficul rutier s-a desfăşurat fără a fi perturbat. Trei autovehicule de tonaj, dar neîcărcate cu marfă nu au reuşit să traverseze pasul montan, pe sensul de urcare dinspre Baia Sprie, şoferii acestora fiind nevoiţi să rămână pe partea dreaptă a carosabilului. Au fost remorcaţi şi tractaţi gratuit de un utilaj al districtului de drumuri naţionale până în vârf, iar de acolo şi-au continuat drumul spre Maramureşul istoric.

Un echipaj al Serviciului Poliţiei Rutiere se afla pe traseu, în Pasul Gutâi, şi monitoriza desfăşurarea traficului rutier. Alte două echipaje de poliţie erau amplasate la urcarea dinspre Baia Sprie, respectiv localitatea Deseşti. Acestea colaborau cu drumarii şi permitea accesul TIR-urilor care nu erau încărcate cu marfă, pe traseu din pasul montant, doar din momentul în care avea confirmarea că şoferul, aflat în trafic, a reuşit să ajungă în vârful pasului montan. Este o măsură de prevenire, dispusă de prefectul Sandu Pocol, pentru a evita blocarea traficului rutier.

ACTUALIZARE 3 – Apel fals de avalansa primit pe 112

Un cetăţean a sunat în sistemul unic de apeluri de urgenţă 112 pentru a anunţa blocarea unui sens al drumului judeţean 184, de către o avalanşă de zăpadă, pe teritoriul localităţii Şişeşti. La faţa locului s-au deplasat, n regim de urgenţă,angajaţi ai societăţii care asigură practicabilitatea drumului judeţean pe timpul iernii şi au verificat sesizarea anunţată telefonic. Situaţia de urgenţă semnalată nu a fost confirmată. Stratul de zăpadă frământată măsoară pe DJ184, DJ109F şi DJ185, până la 1 cm. Şi pe celelalte sectoare de drumuri judeţene circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Zăpada frământată existentă pe partea carosabilă măsoară până la 2 cm.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

DESCOPERIRE MACABRĂ ÎN MARAMUREȘ – Cadavrul unui bărbat, găsit în spatele unui bloc în Sighetu Marmației

Ieri,polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați cu privire la faptul că în spatele unui imobil situat pe strada Unirii din municipiu se află...

SCANDAL MONSTRU ÎN BAIA MARE – 4 echipaje de Poliție și firma de pază au ajuns de urgență la un cazino din zona Canal...

Scandal în miez de noapte (ora 0:40) într-un cazino din municipiul Baia Mare. Conform informațiilor noastre un client a refuzat să părăsească incinta cazino-ului...

DR VIORICA CHERECHEȘ: Urmează o perioadă sensibilă pentru noi toți! SĂNĂTATEA românilor TREBUIE să fie o preocupare majoră pentru guvernanți!

Noul an școlar, bucuria reîntâlnirii i-a determinat pe elevi să uite pentru un moment că virusul SARS Cov-2 totuși există, s-au îmbrățișat, cu mască...

VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE: MARAMUREȘ – 4 bărbați și-au bătut și amenințat soțiile sau concubinele în acest weekend

În week-end-ul 26-27 septembrie a.c., poliţiştii de ordine publică au emis trei ordine de protecţie provizoriu pe numele a trei bărbaţi. Aceştia au vârste...

A CÂȘTIGAT DETAȘAT – Mesajul lui Cătălin Cherecheș după ce a fost reconfirmat de băimăreni în funcția de primar: “Am câștigat. Continuăm”

Cătălin Cherecheș a fost reales duminică, 27 septembrie, în funcția de primar al municipiului Baia Mare. Acesta a câștigat detașat alegerile, principalii săi contracandidați...