AcasăActualitateSocialVIDEO - INEDIT - Tigari de contrabanda trecute prin munti cu caii

VIDEO – INEDIT – Tigari de contrabanda trecute prin munti cu caii

spot_img

DISTRIBUIȚI


Poliţiştii de frontieră maramureşeni au reţinut trei persoane care au încercat să introducă ilegal în ţară aproximativ 25.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană cu ajutorul unor cai. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cei trei maramureşeni s-au ales cu dosare penale.

Astazi, 28 septembrie a.c., în jurul orei 00.30,  o patrula din cadrul IJPF Maramures – SPF Valea Vişeului, a observat, în muntele Şerban, într-o zona muntoasă – împădurită, la o altitudine de peste 1.700 m, patru persoane care transportau, cu ajutorul unor cai, mai multe colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au trecut imediat la urmărirea suspecţilor si au imobilizat  trei dintre ei, iar un bărbat a reuşit să fugă, profitând de terenul muntos împădurit.

Aceştia au fost reţinuţi de către lucrătorii noştri în timp ce transportau de la linia de frontieră spre interior, cu ajutorul a şapte cai, 48 de colete ce conţineau ţigări de contrabandă.

Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 19 – 24 de ani, au fost identificaţi ca fiind Dumitru K., Petru O şi Dumitru Z., domiciliaţi în localitatea Crasna Vişeului.

În urma inventarierii coletelor s-a constatat că acestea conţin cantitatea de  24.550 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 211.000 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false  peste limita a 10.000 ţigarete, iar intreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA