spot_img
AcasăEvenimentVIDEO - INCREDIBIL - CAPTURA RECORD - 48 kilograme cocaina adusa din...

VIDEO – INCREDIBIL – CAPTURA RECORD – 48 kilograme cocaina adusa din Mexic confiscata la Satu Mare. Cinci milioane de euro valora

DISTRIBUIȚI

Lovitură grea pe piața neagră a drogurilor din România. 48 de kilograme de cocaină, marfă ce trebuia să ajungă în București, au fost ridicate de procurorii DIICOT București din mașina unui sătmărean. Cinci persoane au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, iar drogurile, în valoare de 5 milioane de euro, au fost confiscate.

Potrivit anchetatorilor, operațiunea a fost monitorizată foarte mult timp, iar descinderile s-au făcut cu cea mai mare discreție.

Drogurile cumparate in Mexic, pachetele ridicate din Olanda

Drogurile se pare că ar fi fost cumpărate din Mexic, cu suma de 500.000 euro și urma să ajungă în București. Marfa a fost trimisă din America, capul operațiunii fiind Samuel Goje, sătmărean de origine, dar mutat la București de mulți ani. Acesta, ulterior s-a mutat în America unde își conducea propriile afaceri.

Pachetele cu droguri au fost puse pe vapor, acestea fiind ridicate în Olanda. O rudenie a sătmăreanului, Petre Savaniuc, a luat mașina plină de droguri și urma să aducă marfa în țară. Însă, în Germania, autoturismul s-a defectat, iar suspectul a fost nevoit să sune la o firmă de tractări, care are și profil taxi,  pentru a introduce mașina în țară.

Proprietarul firmei de taxi spune că fratele lui a căzut victimă colaterală și nu are nicio treabă cu transportul de droguri. „Noi avem o firmă de transport taxi. Am fost sunați ca și de orice client, de către colaboratorul nostru,Savaniuc Petre, ne-a spus că a rămas cu mașina defectă în Linz și dacă pot să-i trimit o mașină după el. Eu i-am spus da, să-l sune pe fratele meu să meargă. L-a sunat, a pregătit mașina, a plecat. L-a adus din Lintz, a adus mașina la domiciliul lui Savaniuc. Fratele meu a fost dus pentru că a fost implicat în transport, este victimă colaterală” a declarat Ioan Fanea, proprietarul firmei de taxi si fratele unuia dintre cei arestati.

Operațiunea a avut loc săptămâna trecută. Procurorii DIICOT au venit cu un elicopter, iar după ce au descins, i-au dus pe cei cinci suspecți la București. Mama suspectului care a introdus cocaină în țară este șocată de faptele fiului ei. Ea știa că a plecat la muncă în Anglia pentru a-și putea întreține familia. „Dacă știam, pe cuvântul meu, nu-l lăsam să intre în curte. Ce dureros este, un copil la mamă. Samuel e băiatul lui soră-mea din București. Dacă știam nu-l lăsam să-mi intre în curte. Am leșinat de două ori, vă puteți închipui la 70 de ani să ajung eu vârsta asta. Niciodată nu am avut probleme” a spus mama lui Savaniuc Petre. Nici vecinii nu bănuiau în ce afaceri necurate este implicat bărbatul. „Eu când am ieșit afară din casă, când a venit nepoata mea, am văzut plin de mascați. Nu știu cu ce se ocupa, lucra în Anglia. Înainte a făcut taxi. Am auzit că a fost vorba de droguri” spune un vecin. Și foștii taximetriști au rămas suprinși când au auzit ce s-a întâmplat. „El nu a lucrat mult, a fost taximetrist, a mers în Anglia și cine știe” spune un taximetrist. „Il știu din vedere, am auzit. La el nu mă alteptam, era vecin cu soacra mea, îl știu de 20 de ani, nu era un om de ală, tot timpul era pentru familie, poate l-a tras banul” povesteste un alt taximetrist.

Cei cinci suspecți se află în arestul Poliției București, pe numele lor fiind emise mandate de arestare pentru 29 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, acestia riscă să stea ani buni la pușcărie pentru săvârșirea infracțiunilor de crimă organizată și terorism.

Ioana Gavrău, ActualMM.ro

AFLA AICI CE DROGURI AU CONFISCAT POLITISTII DE FRONTIERA DIN MARAMURES

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA