spot_img
AcasăActualitateSocialVIDEO - INCREDIBIL - 12 focuri de arma pentru a opri un...

VIDEO – INCREDIBIL – 12 focuri de arma pentru a opri un autoturism plin cu tigari de contrabanda

spot_img

DISTRIBUIȚI


In jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul IJPF Maramureş au observat în apropierea frontierei de stat un grup de persoane care încărca mai multe colete voluminoase într-un autoturism. Poliţiştii de frontieră au actionat pentru reţinerea suspecţilor moment în care conducătorul auto a demarat în trombă spre localitatea Bocicoiu Mare, iar celelalte persoane au trecut înot râul Tisa pe malul ucrainean. Deoarece bărbaţii nu s-au supus somaţiilor prin voce, lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase opt focuri de avertisment în plan vertical şi patru spre cauciucurile maşinii.

La aproximativ 500 metri autoturismul în cauză a fost abandonat, iar în apropiere a fost observată, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o persoană care alerga dinspre maşină spre localitatea Crăciuneşti.
Aceasta a fost reţinută imediat de lucrătorii noştri şi identificată ca fiind Vasile H. de 20 ani, domiciliat în localitatea Dragomireşti.
La cercetarea terenului au fost descoperite 3 colete voluminoase iar in autoturismul abandonat încă 5 colete ce conţineau ţigări de contrabandă.
În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 5.900 pachete cu ţigări de provenientă ucraineană în valoare de aproximativ 51.000 lei.
În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate ulterior s-a constatat că Vasile H. nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie iar numerele de înmatriculare ale autoturismului pe care îl conducea figurează ca fiind atribuite unui alt autoturism.

Persoanei în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:
• complicitate la contrabandă;
• punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare;
• punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat;
• conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul IJPF Maramureş iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.
Totodată au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA