AcasăActualitateSocialVIDEO - Incendiile de vegetatie uscata sunt tot mai dese in judet....

VIDEO – Incendiile de vegetatie uscata sunt tot mai dese in judet. Foc langa Manastirea Barsana dar si pe Dealul Solovan. Cateva recomandari ale pompierilor

spot_img

DISTRIBUIȚI


Primăvara a sosit în Maramureş şi odată cu ea au început şi incendiile de vegetaţie uscată. Statisticile din ultimii ani arată că cel mai mare număr de arderi necontrolate se înregistrează în perioada martie – iulie, mai ales în zona rurală, ca urmare a acţiunilor de igienizare a terenurilor. Numai in ultimele 24 de ore doua incendii de vegetaie uscata au fost semnalate in Baia Mare si Buzesti.

ACTUALIZARE: Foc pe Dealul Solovan dinspre Vadu Izei. Intervin pompierii din Sighetu Marmatiei. Foc si in apropiere de manastirea Barsana. Spre locul respectiv au plecat echipaje ale ISU Bogdan Voda.

Dispeceratul ISU Maramures, a fost anuntat de izbucnirea unui incendiu de vegetație uscată pe strada Rapsodiei Baia Mare. La fața locului s-a deplasat o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul de pompieri Baia Mare si au lichidat focul. Apoi, pompierii militari din  Farcasa au fost solicitati pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Buzesti. La fata locului s-a deplasat o autospeciala cu apa si spuma incadrata cu cinci subofiterii, care impreuna cu localnici au reusit sa lichideze incendiul.

În unele cazuri, cetăţenii ard miriştile, resturile menajere ori vegetaţia uscată, fără a asigura supravegherea, nerespectând în totalitate măsurile de apărare împotriva incendiilor, în condiţii de vânt ori amplasând grămezile ce urmează a fi distruse prin ardere în apropierea şurilor, adăposturilor de animale sau furajelor, ceea ce conduce la propagarea rapidă a focului la gospodării şi anexele acestora.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare, facem apel la cetăţeni să respecte următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor :

  • să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;
  • să nu utilizeze focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau

substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc);

  • arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale

combustibile să se facă în locuri special amenajate;

  • cetăţenii să se intereseze în prealabil la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;
  • arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor să se facă numai în baza permisului de lucru cu foc, emis de către primării, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar/privat pentru situaţii de urgenţă.
  • să asigure supravegherea permanentă a arderii şi să stingă jarul după încetarea acesteia.
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA