Acasăsinucidere maramuresVIDEO – INAUGURARE – Maramuresul produce curent electric ieftin. Microhidrocentrala a fost...

VIDEO – INAUGURARE – Maramuresul produce curent electric ieftin. Microhidrocentrala a fost inaugurata de ministrul mediului Borbely

DISTRIBUIȚI


Maramureşul devine producător de energie electrică. In prezenţa ministrului mediului Laszlo Borbely, care astăzi a efectuat o vizită de lucru in judeţ, au fost inaugurate microhidrocentralele construite pe Valea Neagră .

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a salutat investitia care a pornit de la zero, fiind realizată in decurs de 1 an si două luni. Acesta a precizat că microhidrocentralele electrice sunt cele mai eficiente şi mai ieftine generatoare de energie electrică. „Pe mine ca ministru al mediului trebuie sa spun ca ma intereseaza foarte mult ce va fi peste cinci ani, peste zece ani pentru ca oameni sunt interesati de ce se intampla cu viata lor ce se intampla cu aceste posibilitati noi, foarte necesare” a spus Laszlo Borbely, ministrul mediului la inaugurare.

Cuvinte de apreciere pentru realizarea investiţiei au venit şi de la autorităţile locale şi judetene prezente la inaugurare.

„Se pare ca ne gasim intr-o etapa in care Maramuresul si Baia Mare trece de la economia monoindustriala miniera, metalurgia neferoasa la alte tipuri de industrii, de avangarda s-ar putea spune. Iata ca Maramuresul devine producator de energie electrica” a spus Sandu Pocol, prefectul judetului Maramures.

„Faptul ca Maramuresul este printre primele judete din tara ca si fonduri pentru investitii  si de alt tip nu pot decat sa ma bucur si sa fiu fericit ca avem o colaborare buna intre Consiliul Judetean Maramures si Ministerul Mediului sau Dezvoltarii” a spus Mircea Man, presedintele CJ Maramures.

Mircea Coza, investitor

„Pentru Maramures, pentru zona Metropolitana Baia Mare este un moment simbolic in ceea ce inseamna dezvoltarea durabila si dezvoltarea strategica a acestei zone. Eu apreciez foarte mult modul in care s-au implicat investitorii, modul in care inclusiv cei care au furnizat echipament sau au muncit aici, dar si institutiile statului prin Ministerul Mediului au reusit sa genereze un lucru care pentru Baia Mare si pentru Maramures ne duce spre dezvoltarea unui domeniu relativ nou si intr-un domeniu care produce pentru cetatean dar si pentru investitori un plus de valoare” a spus Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Investiţia a fost realizată si cu sprijin financiar din Fondul pentru Mediu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA