spot_img
AcasăEvenimentVIDEO - IARNĂ VERITABILĂ - Baia Mare a fost acoperită de nămeţi....

VIDEO – IARNĂ VERITABILĂ – Baia Mare a fost acoperită de nămeţi. Maşinile au înaintat greu, autobuzele au derapat

spot_img

DISTRIBUIȚI

2.actualmm.ro

A nins abundent astăzi în Baia Mare, iar drumurile publice atât de pe raza municipiului, cât şi DN1C şi E58 au fost acoperite cu un strat de zăpadă care măsoară până la 2 cm. Pentru mulţi şoferi a fost un adevarat chin să circule prin Baia Mare. Până şi autobuzele au derapat. Un autobuz plin cu călători care a derapat pe Bulevardul Unirii din Baia Mare a fost filmat de Alexandru Cherecheş, cititor al site-ului 2.actualmm.ro. Acesta ne-a trimis înregistrarea video. Totodată, ne-a furnizat şi fotografii elocvente a ceea ce a fost pe şoselele din Baia Mare.

Comitetul judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă. Se solicită şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor în câmpul de vizibilitate redusă şi să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent. Se impune ca şoferii să renunţe, în zona cu ceaţă la efectuarea depăşirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. În caz de staţionare a autovehiculelor pe marginea şoselei sau în apropierea benzii de rulare este bine să semnalizaţi prezenţa acestora prin aprinderea luminilor de poziţie şi a celor de avarie. Semnalizaţi din timp orice manevră pe care intenţionaţi să o efectuaţi şi nu vă aventuraţi în depăşiri care vă pot pune în pericol, atât pe dumneavoastră cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic. O altă măsură se referă la faptul că trebuie să păstraţi o distanţă suficientă faţă de ceilalalţi participanţi la trafic pentru a putea opri în condiţii optime atunci când situaţia o impune.

Prefectul Sandu Pocol, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat echipajelor de deszăpeziri să intervină pentru a curăţa carosabilul de zăpada depusă pe Dealul Dura, în scopul de a preveni deraparea autovehiculelor şi producerea de accidente rutiere.

Ninge fulguit în Pasul Gutâi şi la Cavnic. În Pasul Gutâi, între km 15 şi km 30 s-a depus pe carosabil un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. Nu au fost  semnalate probleme deosebite în traficul rutier. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA