AcasăActualitateSocialVIDEO - IARNĂ MARAMUREŞ – 83 centimetri are zăpada la Cavnic. Ceaţă...

VIDEO – IARNĂ MARAMUREŞ – 83 centimetri are zăpada la Cavnic. Ceaţă în pasul Prislop

spot_img

DISTRIBUIȚI


Atenţie şoferi!La această oră este semnalată ceaţă pe DN18, în Pasul Prislop, (între km 165 şi km 185) datorită. Vizibilitatea este redusă sub 100 de metri.  Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele publice de drumuri publice din judeţ. Vremea fost apropiată de normalul termic al acestei perioade. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii extinse a nins. Cantitatea maximă de precipitaţii 16,3l/mp la Firiza. Vântul a suflat slab, la moderat.  Local a fost semnalată ceaţa. Stratul de zăpadă măsura 84 cm la Cavnic. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 1 grad Celsius şi 3 grade Celsius. 

Ninge slab în pasul Gutâi, Prislop şi Huta Certeze

Zăpadă frământată depusă pe carosabil şi care măsoară până la 1 cm, întâlnesc conducătorii autovehiculelor care se deplasează în Pasul Gutâi (între km 27 şi km 35), pe Dealul Hera şi în Pasul Prislop (între km 140 şi km 180). Celelalte sectoare de drumuri naţionale (DN1C; E58; DN19; DN17C şi DN18B) au carosabilul curat şi umed. Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin viabilitatea drumurilor pe timp de iarnă au acţionat cu 15 autoutilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi au împrăştiat 112 tone de material antiderapant. S-a acţionat, datorită temperaturilor scăzute din cursul nopţii,  cu material antiderapanti pentru a preveni formarea poleiului. Ninge acum slab în în Pasul Gutâi şi în Pasul Prislop.

A nins ieri abundent pe Cavnic. S-a intervenit şi acţionat  cu utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe  carosabil. În zona montană a oraşului Cavnic, pe DJ184, există depus un strat de zăpadă care măsoară până la 1 cm, în rest este curat şi umed. Carosabilul DJ109F şi DJ185 este, de asemenea, curat şi umed.  Au fost răspândite pe cele trei drumuri judeţene 32 tone de material antiderapant. Prefectul Sandu Pocol a solicitat lărgirea drumuluiui, în special pe DJ109F, la pârtiile de schi şi vârful dealului, dar şi pe DJ184, în zona montană a oraşului. Aseară a sosit freza de zăpadă, iar angajaţii lucrează pentru montarea utilajului de curăţare rapidă şi vor acţiona pentru îndepărtarea omătului aflat pe acosatamentul celor trei drumuri judeţene

A nins, în ultimele 24 de ore, majoritatea sectoarelor de drumuri judeţene, iar dupa amiază, precipitaţiile au fost sub formă de ploaie. Grosimea stratului de zăapdă prospăt depus a fost de până la 30 cm. Angajaţii societăţii judeţene de drumuri şi poduri au intervenit cu 32 utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii  depuse pe carosabil  şi au fost utilizate 348 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului.

Rămân închise pe perioada de  iarnă, drumul judeţean 109F, pe relaţia Cavnic-Strâmbu Băiuţ şi tronsonul drumului judeţean 183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi.

METEO

Valori ale temperaturilor aerului pe parcursul nopţii şi dimineţii:  -9 grade Celsius la Iezer; -3 grade Celsius la Borşa, Petrova şi Cavnic;  -2 grade Celsius în Pasul Gutâi, la Sighetu Marmaţiei, Târgu Lăpuş, Fereşti, Leordina, Dragomireşti; -1 grad Celsius la Ocna Şugatag, Călineşti, Văleni şi Copalnic; 0 grade Celsius la Baia Mare, Vişeu de Sus, Săpânţa şi Ardusat.

Vremea rămâne şi astăzi apropiată termic de normalul acestei perioade. Cerul va fi temporar noros. Local în cursul zilei vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Noaptea va ploua şi vor fi condiţii meteorlologice favorabile formării poleiului. La munte va ninge. Vântul va sufla în general slab, la moderat. În zona înaltă de munte rafalele de vânt vor fi puternice şi vor viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad Celsius  şi  4 grade Celsius, iar cele minime între -7 grade Celsius şi -2 grad Celsius. Izolat, se va semnala ceaţă. Termometrele indică acum: -7 grade Celsius la Iezer; -4 grade Celsius la Cavnic; -3 grade Celsius la Borşa şi în Pasul Gutâi; -2 grade Celsius la Târgu Lăpuş, Copalnic, Fereşti, Petrova, Dragomireşti, Călineşti şi Văleni; -1 grad Celsius la Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus, Leordina şi Drafomireşti; 0 grade Celsius în Baia Mare, la  Săpânţa şi Ardusat şi 2 grade Celsius la Ocna Şugatag.

Cursa aeriană de pasageri spre Bucureşti a decolat de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare.  Temperatura pozitivă din această dimineaţă nu a făcut necesară intervenţia angajaţilor pentru efectuarea lucrărilor de degivrare. Vizibilitatea este bună în zonă, temperatura aerului indică valoarea de 1 grad Celsius. Plouă slab.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA