spot_img
AcasăEvenimentUPDATE - VIDEO - IARNĂ GREA ÎN MARAMUREŞ – Autotren derapat pe...

UPDATE – VIDEO – IARNĂ GREA ÎN MARAMUREŞ – Autotren derapat pe DJ182C, Coaş-Copalnic

spot_img

DISTRIBUIȚI

2.actualmm.ro

Prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112 a fost anunţat faptul că un autovehicul (TIR), care se îndrepta spre Târgu Lăpuş, a derapat şi a ajuns în şanţul drumului judeţean 182C, Coaş-Copalnic, pe tronsonul de la ieşirea din comuna Coaş, în zona de pădure, spre comuna Copalnic. Prefectul Sandu Pocol a fost informat de situaţia de urgenţă apărută şi a solicitat  să fie anunţat primarul comunei Coaş şi angajaţii secţiei judeţene de drumuri şi poduri. S-a cerut intervenţia drumarilor cu un utilaj care să tracteze şi să repună autovehiculul pe carosabil, pentru a-şi continua drumul spre destinaţie.

“Veneam de la Zalău şi trebuia să ajung la Târgu Lăpuş. GPS-ul m-a adus pe aici. Nu ştiam că e drum judeţean. Şi nu am mai putut merge că nu era aruncat nimic pe şosea. Până la urmă ne-am descurcat” a povestit şoferul.

AFLĂ AICI AVERTIZAREA METEO PENTRU JUDEŢUL MARAMUREŞ.
ACTUALIZARE: Vizibilitate redusă de ceaţă în Pasul Prislop! Zăpadă frământată pe majoritate sectoarelor de drumuri publice din judeţ!

 

Atenţie şoferi!La această oră este semnalată ceaţă în Pasul Prislop (între km 165 şi 175) Vizibilitatea este redusă în trafic sub 80 de metri. Comitetul judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă. Se solicită şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor în câmpul de vizibilitate redusă şi cu zăpadă frământată pe carosabil, respectiv să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent. Se impune ca şoferii să renunţe, în zona cu ceaţă la efectuarea depăşirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. În caz de staţionare a autovehiculelor pe marginea şoselei sau în apropierea benzii de rulare este bine să semnalizaţi prezenţa acestora prin aprinderea luminilor de poziţie şi a celor de avarie. Semnalizaţi din timp orice manevră pe care intenţionaţi să o efectuaţi şi nu vă aventuraţi în depăşiri care vă pot pune în pericol, atât pe dumneavoastră cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic. De asemenea, trebuie păstraţi o distanţă suficientă faţă de ceilalalţi participanţi la trafic pentru a putea opri în condiţii optime atunci când situaţia o impune.

Vremea fost rece. Cerul a fost mai mult noros. A nins pe arii extinse. Cantitatea maximă de precipitaţii 1,2 l/mp la Iezer. Vântul a suflat slab, la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă de până la 65 km/h, la Iezer. Vântul a prezentat intensificări locale şi în zonele de deal, unde a spulberat zăpada. Stratul de zăpadă măsura, ieri, 56 cm la Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între -3 grade Celsius şi -7 grade Celsius.

A nins de aseară în judeţ. Zăpadă frământată depusă pe carosabil şi care măsoară până la 1 cm, întâlnesc conducătorii autovehiculelor care se deplasează pe următoarele sectoare de drumuri naţionale: E58, Baia Mare-Seini;  întreg sectorul DN18, Pasul Gutâi; pe DN18 la Sighetu Marmaţiei, Petrova, Vişeu de Sus şi Borşa; pe DN19;  pe DN17C şi DN18B Baia Mare-Târgu Lăpuş. Carosabilul DN18, în Pasul Prislop, este acoperit de un strat de zăpadă frământată până la 2 cm. Carosabilul DN1C Baia Mare-Mesteacăn este curat, dar umed  Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin viabilitatea drumurilor pe timp de iarnă au acţionat cu 27 autoutilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi au împrăştiat 331 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit şi ninge la această oră pe majoritatea sectoarelor de drumuri naţionale din judeţ.

Precipitaţii sub formă de zăpadă au căzut şi în zona localităţilor Cavnic, Budeşti, Ocna Şugatagm Călineşti, Văleni şi Bârsana. Stratul de zăpadă proaspăr depus în afara carosabilului măsoară până la 10 cm.  Angajaţii societăţii care întreţine pe perioada de iarnă cele trei drumuri judeţene au acţionat cu utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe  carosabil şi lărgirea  drumurilor.  Au fost răspândite 104 tone de material antiderapant. Pe carosabilul celor trei drumuri judeţene (DJ184; DJ109F şi DJ185) pot fi întâlnite pâlcuri de zăpadă spulberate de intensificările de vânt de pe acostament care măsoară până la 1 cm. Ninge abundent în pe DJ185 la Văleni şi Bârsana. Precipitaţii sub formă de ninsoare cad şi pe DJ184 (Cavnic, zona montană) şi DJ109F(de la intersecţia Pasul Roata şi până în zona limitrofă a localităţii Budeşti). Precipitaţii sub formă de ninsoare au fost semnalate şi pe celelalte sectoare de drumuri judeţene. Stratul de zăpadă proaspăt depus în afara părţii carosabile pe aceste sectoare măsura între 3-8 cm. Angajaţii societăţii judeţene de drumuri şi poduri au intervenit cu 28 utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii  frământate depuse pe carosabil  şi au fost utilizate 348 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Rămân închise pe perioada de  iarnă, drumul judeţean 109F, pe relaţia Cavnic-Strâmbu Băiuţ şi tronsonul drumului judeţean 183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA