AcasăEvenimentVIDEO - HAOS PE ŞOSELE - Ninsorile abundente de la munte a...

VIDEO – HAOS PE ŞOSELE – Ninsorile abundente de la munte a trimis autovehiculele prin parapeţi şi şanţuri. Cine plăteşte reparaţiile?

DISTRIBUIȚI

2.actualmm.ro

Ninsorile abundente din ultimele 24 de ore a dus la producerea mai multe evenimente pe şoselele din judeţul Maramureş, în special cele de munte. Vizate aici au fost drumul naţional 18, Pasul Gutâi şi Pasul Prislop, dar şi drumul judeţean 184 şi 185 Baia Sprie – Cavnic – Budeşti. Mai mulţi şoferi nu au mai putut controla volanul automobilelor şi au intrat ba în parapeţi, pa prin şanţuri. Asta în condiţiile în care cele 27 de utilaje, cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi au împrăştiat 230 tone de material antiderapant (48 tone pe DN1C; 38 tone pe E58; 36 tone în Pasul Gutâi; 53 de tone pe DN 18 şi DN19 la Sighetu Marmaţiei; 15 tone pe DN 18 la Petrova; şase tone pe DN 19 la Vişeu de Sus; 22 tone pe DN18 la Borşa şi 12 tone pe DN 18 la Copalnic). Totodată angajaţii societăţii care asigură efectuarea lucrărilor de deszăpezire pe DJ 184, DJ109F şi DJ185 (de pe traseul Baia Sprie-Bârsana) au intervenit, cu lamă pentru a curăţa şi lărgi drumurile judeţene de zăpadă depusă în cursul nopţii şi acestei dimineţi, utilizând 55 tone de material antiderapant.

Dar haideţi să şi exemplificăm. Începem cu DN 18 în pasul Gutâi. La coborârea spre Mara o femei care conducea un autoturism VW a pierdut control şi s-a oprit într-un şanţ. Din fericire nimeni nu a fost rănit, dar autoturism a fost avariat.

Rămânem pe acelaşi DN 18 însă pe urcarea spre Hanul Pintea dinspre Baia Sprie. Un conducător auto din Borşa a evitat în ultimul moment ciocnirea cu două utilaje de deszăpezire care coborau muntele în mare viteză. „O venit aia cu plugul si am tras un pic pe dreapta sa nu dea in mine si am ajuns in sant. Aveau viteza si sa nu ma loveasca am ajuns in sant. Nici macar nu au oprit” povesteste soferul unei autoutilitare in care erau cinci tineri. Aceştia se intorceau din Italia de la muncă. Toţi erau din Borşa. Din fericire nimeni nu a fost rănit. Un alt participant la trafic cu un autoturism de teren l-a scos din şanţ.

Trecem pe drumul judetean Baia Sprie – Cavnic. Un sofer a pierdut controlul volanului pe urcarea sa către partiile de schi şi, spre marele lui noroc, s-a oprit in parapeti. Autoturism Ford a fost avariat, din fericire nimeni nu a fost rănit.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA