spot_img
AcasăEvenimentVIDEO - Hai că se poate! Primarul Cherecheș a convocat o ședință...

VIDEO – Hai că se poate! Primarul Cherecheș a convocat o ședință extraordinară a CL pentru anularea indexării cu 16,05 % a taxelor și impozitelor locale!

DISTRIBUIȚI

Guvernul României a revenit asupra Hotărârii nr.1309, prin care obliga administrațiile publice locale să indexeze taxele și impozitele locale cu 16,05 %. Prin Ordonanța nr. 1 din 9 ianuarie 2013, Guvernul României permite administrațiilor publice locale să revină asupra hotărârilor adoptate privind această indexare, pentru anul 2013, dând derogare autorității locale de la prevederile Codului Fiscal. Ordonanța nr.1 din 9 ianuarie 2013, a Guvernului României, a fost publicată și în Monitorul Oficial, cu nr.18/9.01.2013.

Prin urmare, Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local Baia Mare pentru luni, 14 ianuarie 2013, ora 12.00. Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cătălin Cherecheș, care va fi suspus aprobării în ședința extraordinară de luni, prevede anularea indexării cu 16,05 % a taxelor și impozitelor locale, păstrarea lor în 2013 la nivelul anului 2012 și acordarea reducerii de 10% pentru persoanele fizice și juridice care își achită dările până la data de 31 martie 2013.
Cetățenii persoane fizice și juridice, care și-au achitat deja taxele și impozitele pe baza hotărârii prin care acestea au fost indexate cu 16,05 %, își pot recupera diferența dacă solicită acest lucru sau suma în cauză se va compensa la viitoarele plăți pe care aceștia le vor efectua.

PS: În ultimul articol scris pe acest subiect am anticipat corect faptul că primarul municipiului Baia Mare va fi nevoit să adune consilierii locali într-o nouă ședință, în care va trebui (dacă va exista voință politică) să anuleze ceea ce au votat atunci. Am avut dreptate, așteptata ordonanță a Guvernului Ponta a venit, așa că vâlvătaia artificială creată în jurul acestui subiect se poate stinge, primarul dovedind că este alături de cei care l-au votat, dar responsabil fiind, a respectat întocmai legislația în vigoare.

Grigore Ciascai

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA