AcasăNews AlertVIDEO - FOTO - Cpt (post-mortem) Adrian Marchiş a fost condus pe...

VIDEO – FOTO – Cpt (post-mortem) Adrian Marchiş a fost condus pe ultimul drum de pompierii maramureseni

DISTRIBUIȚI


Trupul neinsufleţit al căpitanului post-mortem Adrian MARCHIŞ a trecut pentru ultima oară pe la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş apoi cortegiul funerar s-a dus spre localitatea natală a ofiţerului. Acolo, sute de pompieri din Maramureş, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud sau Bucureşti dar şi localnici au asistat la slujba religioasă oficiată de 12 preoţi.  Secretarul de stat Mihai Capra şi şeful pompierilor români au venit la înmormântare pentru a fi alături de familia ofiţerului.

La casa in care a crescut capitanul post-mortem Adrian Marchis a fost lume multa. Sute si sute de colegi din tara, din judet, prieteni, cunoscuti sau simpli localnici din Tulghes. Un sobor de 12 preoti au oficial slujba de inmormantar a ofiterului mort in teribilul accident petrecut duminica in jurul pranzului pe drumul european 58, pe Dealul Dura.

Sicriul ofiţerul a fost condus spre cimitir pe umeri de colegii lui în sunetul asurzitor al sirenelor autospecialelor SMURD şi a celor de pompieri.

Focurile de armă trase de jandarmi şi lacrimile colegilor l-au condus pe căpitanul Marchiş la cele veşnice.

Intre timp, ancheta cu privire la imprejurarile in care s-a produs tragedia continua, cercetarile fiind preluate de Parchetul Militar Cluj.

De altfel, femeia care nu a acordat prioritate de trecere autospecialelor de pompieri a fost identificată. Aceasta este în vârstă de 30 de ani, poliţiştii suspendându-i dreptul de a conduce pentru următoarele 90 de zile. Alte acuzaţii nu I se pot aduce deoarece legea românească nu prevede pedepsirea vinovatului moral al unui accident rutier. In consecinţă, deşi aflat în misiune, dosar de urmărire penală pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă va fi deschis pe numele pompierului care conducea autospecialei.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA