AcasăEvenimentVIDEO - FINAL ANCHETA - S-au intoxicat din cauza aragazului care a...

VIDEO – FINAL ANCHETA – S-au intoxicat din cauza aragazului care a fost uitat deschis accidental

DISTRIBUIȚI

Poliţia municipiului Baia Mare a fost sesizată, ieri, 08 octombrie, ora 16,00, despre faptul că, trei membrii ai unei familii, care locuiesc în acelaşi imobil, au fost găsiţi în locuinţă intoxicaţi şi au fost transportaţi la spital. În urma verificărilor efectuate  au fost constatate următoarele: Imobilul este conectat la sistemul de gaz aparţinând SC E-ON Gaz Distribuţie SA Baia Mare, funcţionabil numai la maşina de gătit a locuinţei, centrala fiind sigilată din anul 2010 (sigiliu găsit aplicat şi intact), de către lucrătorii firmei E-ON Gaz Distribuţie. Acesta nu este dotat cu sistem de alarmare şi deconectare a gazelor. S-a stabilit faptul că, intoxicaţia s-a produs din cauza maşinii de gătit care a fost lăsată deschisă accidental. Celor trei victime (o minoră de şase ani, un bărbat şi o femeie, de 59 de ani)  le-au fost efectuate investigaţii şi le-au fost acordate îngrijiri medicale. Victimele, nu au rămas internate în spital.

Prevenire: Atenţie cetăţeni – Prevenirea intoxicaţiilor cu monoxid de carbon sau cu gaz este la îndemâna şi în responsabilitatea fiecărui consumator

 În perioada sezonului rece,  deseori poliţia s-a confruntat cu  evenimente negative datorate intoxicărilor involuntare cu monoxid de carbon sau cu gaz metan.Iarna, ele sunt printre cele mai frecvente urgenţe medicale. Monoxidul de carbon este un gaz care rezultă din arderea lemnelor, cărbunelui, gazelor şi motorinei. Iar prin folosirea unor sisteme de încălzire proprii, creşte numărul cazurilor de intoxicaţii.Durerea de cap şi ameţeala sunt primele manifestări ale insuficientei oxigenări a organismului.Prevenirea unor astfel de cazuri este la îndemâna şi în responsabilitatea fiecărui consumator. Astfel, verificarea şi curăţarea coşurilor de fum este o măsură esenţială de siguranţă ce trebuie luată pentru a vă asigura de funcţionarea corectă a acestora şi pentru a evita asfixierea sau intoxicarea cu monoxid de carbon.

AFLA AICI DETALII DESPRE ACEST INCIDENT NEFERICIT

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA