AcasăEvenimentVIDEO EXCLUSIV - TEAPA - Au muncit pe... gratis. Sase muncitori din...

VIDEO EXCLUSIV – TEAPA – Au muncit pe… gratis. Sase muncitori din Maramures sustin ca nu si-au primit salariile

DISTRIBUIȚI


teapa actualmm santier salaj de actualmm

Sase muncitori din Maramures nu si-au mai primit salariile pe ultimele doua luni de zile. Oamenii au muncit la fundatia drumului national 1 H aflat la iesirea din localitatea Criseni, judetul Salaj. Dupa ce au terminat partea lor din lucrare au asteptat sa isi primeasca salariile de la patron conform intelegerii care au avut, lucru care nu s-a mai intamplat. Suparati pentru ca nu au bani cu ce sa se intoarca acasa oamenii s-au dus la Inspectoratul Teritorial de Munca Salaj. Acolo au aflat ca au contract de munca la o alta firma si ca cineva ar fi semnat in locul lor iar incadrarea era facuta pe patru ore nu pe 11 ore cat au muncit zilnic.

Necajiti ca au fost inselati maramuresenii s-au hotarat sa depuna plangere la politie pentru a incerca sa isi recupereze cele doua salarii pentru care au muncit pe canicula de dimineata pana seara. Contactat telefonic patronul firmei a negat ca ar cunoaste cele sase persoane si a mentionat ca in data de 10 se iau salariile iar daca au avut probleme ar fi trebuit sa faca o cerere in scris catre firma. Concret acesta nu a raspuns daca oamenii isi vor primi salariile in urmatoarele zile. Maramuresenii nu inteleg de ce o parte dintre angajati au fost platit iar ei nu. „La firma patronata de domnul Vasile Streangu am lucrat din data de 25 iunie 2012 pana in data de 21 august 2012. Nu ni s-a intocmit contract de munca. I-am cerut diferenta de bani pe luna trecuta in jur de 250 de lei pe persoana. Am banii dar nu vi dau. Ieri ne-a intocmit contract de munca la o firma din Satu Mare. Doamnele de la ITM ne-a spus ca e un fals pentru ca niciunul dintre noi nu am semnat nimic. Urmeaza sa depun o plangere la Judecatorie pentru conflictul de munca” a declarat unul dintre muncitori. „La noi in tara iei teapa la noi in tara, ce sa mai zicem daca mergi in strainatate. Toti suntem din zona orasului Baia Mare, Tautii Magheraus, Nistru. Am doi baieti cum ma duc fara bani acasa? Pentru ei am venit sa muncesc” a spus un alt muncitor. „Ar trebui sa ne dea 1.600 de lei pentru fiecare persoana” poveste un alt maramuresean.

„Nu stiu cine sunt muncitorii. Doamna eu nu stiu cine sunt. Daca ar fi avut o vreo problema ar trebui sa fi depus o hartie la sediul firmei. Eu nu cunosc toti angajatii firmei poate cei de la departamentul de resurse umane ar putea sa va spuna daca sunt ai nostri. Mi se pare de-a dreptul neplacut ca un angajat sa se adreseze direct unei televiziuni in loc sa discute prima data cu firma. Daca au un contract de munca sa se duca la firma cu care au un contract de munca. Fiecare avem un contract de munca si daca avem ceva probleme ne adresam angajatorului. Perioada de salarizare este undeva dupa data de 10 iar pe luna trecuta nu stiu sa aiba restante pe luna trecuta. Daca doriti sa vedeti va trimitem pe fax salarizarile si platile pe luna trecuta” a precizat patronul firmei.

Imagine ZTV.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA