AcasăNews AlertUPDATE - VIDEO - EVAZIUNE FISCALĂ ŞI ÎNŞELĂCIUNE - 7 maramureşeni băgaţi...

UPDATE – VIDEO – EVAZIUNE FISCALĂ ŞI ÎNŞELĂCIUNE – 7 maramureşeni băgaţi în arest, iar un italian este căutat. Prejudiciul cauzat în total este de 3,7 milioane lei

DISTRIBUIȚI

În urma unor activităţi care s-au derulat pe parcursul întregii zile de azi, 24.11.2011, şapte învinuiţi dintr-un dosar penal aflat în cercetarea organelor judiciare, au fost depuşi în cursul serii în Arestul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş, având emise pe numele lor ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Măsura preventivă a fost dispusă faţă de Dan B, de 44 ani, din Săcălăşeni; Ioan D., de 28 ani, cu ultimul domiciliu în comuna Săcel; Adrian M., de 28 ani, Vasile H., de 29 ani, Daniel V., de 31 ani, Cecilia R., de 53 ani şi Daniel B., de 30 ani, toţi din Baia Mare, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, complicitate şi instigare la evaziune fiscală, precum şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, urmând  a fi prezentaţi mâine magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 zile. Faţă de învinuitul Ezio G., de 30 ani, cetăţean italian, care se sustrage urmăririi penale vor fi formulate propuneri pentru emiterea mandatului de arestare preventivă în  lipsă.

Încă de la primele ore ale dimineţii, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul lucrătorilor Serviciului de Intervenţii Speciale şi ai Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş,  au demarat 10 percheziţii la domiciliile şi reşedinţele învinuiţilor situate în municipiul Baia Mare, Cavnic şi Săcălăşeni, precum şi la sediile unor societăţi comerciale folosite de aceştia. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate documente contabile şi înscrisuri diverse, carduri bancare, ştampile, acte adiţionale şi cotoare cu instrumente de plată. Acestea erau utilizate de învinuiţi la derularea unor operaţiuni comerciale ce nu erau înregistrate în evidenţele contabile, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale, sau pentru atestarea unor operaţiuni comerciale nereale în scopul înregistrării de cheltuieli fictive, pentru diminuarea sursei impozabile şi deducerea ilicită a TVA-ului. În activitatea lor ilicită, învinuiţii au utilizat şi instrumente de plată fără acoperire  bancară pentru plata contravalorii unor importante  cantităţi de mărfuri achiziţionate de la diverşi agenţi economici din ţară.

Prin întreaga lor activitate infracţională, derulată pe parcursul a trei ani, învinuiţii au cauzat un prejudiciu estimat la 3.400.000 lei prin comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi 310.000 lei prin infracţiunile de înşelăciune. Cercetările continuă sub coordonarea procurorului.

ACTUALIZARE 1: Comunicatul oficial al IPJ Maramureş

Instanţa de judecată a decis cu privire la propunerile formulate de poliţişti şi procuror în legătură cu grupul de evazionişti reţinuţi săptămâna trecută

           Trei învinuiţi, din cei şapte prezentaţi Tribunalului Maramureş, vineri, 25.11.2011, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea mai multor infracţiuni economice cu prejudicii însemnate, au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Este vorba de Ioan D., Daniel V. şi Adrian M.

Ceilalţi patru învinuiţi, respectiv Dan B., Cecilia R., Vasile H. şi Daniel B. au fost obligaţi de instanţă să nu părăsească localitatea pe o perioadă de 30 zile.

Activităţile de urmărire penală continuă, sub coordonarea procurorului, în vederea probării întregii activităţi infracţionale şi pentru recuperarea pagubei .

CITEŞTE ŞI: http://www.2.actualmm.ro/perchezitii-baia-mare-si-cavnic/

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA