AcasăEvenimentVIDEO - Drept la replică – Referitor la reparațiile izolate executate pe...

VIDEO – Drept la replică – Referitor la reparațiile izolate executate pe str. Grănicerilor

DISTRIBUIȚI

În urma materialului apărut pe site-ul 2.actualmm.ro, http://www.2.actualmm.ro/video-astuparea-gropilor-din-strazile-orasului-baia-mare-este-de-rasul-curcilor-galerie-foto/, în care s-au făcut aprecieri nedocumentate și care aduc prejudicii de imagine Municipiului Baia Mare, facem câteva clarificări pentru corecta informare a cetățenilor orașului nostru.

Lucrările izolate care au fost executate pe str. Grănicerilor, au fost efectuate cu material frezat recuperat. Această arteră principală a orașului nostru face parte din Proiectul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 – Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, sub-domeniul „Poli de dezvoltare urbană”. Investiţia aferentă execuţiei lucrărilor pe strada Grănicerilor este în fază de contractarea lucrărilor, având în vedere faptul că a avut loc licitaţia execuţiei lucrărilor, s-au făcut comunicările referitoare la licitaţie şi până la sfârşitul lunii vom încheia contractul de execuţie cu ofertantul câştigător. Lucrările pentru proiectul „Creşterea accesibilităţii urbane prin modernizarea străzii Grănicerilor din municipiul Baia Mare” constă în recondiţionarea canalizării pluviale pe întreaga lungime a străzii, ranforsarea sistemului rutier pe carosabil, realizarea unui sistem nou pe zone unde se realizează parcări şi pe porţiuni degradate ale dalelor existente, reamenajarea trotuarelor, realizarea unei piste de biciclişti, reamenajarea platformelor de parcare, amenajarea intersecţiilor, acceselor în incinte şi la străzile laterale, lucrări de siguranţă a circulaţiei şi lucrări de reglementare reţele electrice.

Strada Grănicerilor este în acest moment o stradă cu structură rigidă, uzura fiind din beton, în mare parte degradat, la care soluţiile de reparare a gropilor sunt doar cu asfalt la cald, care în această perioadă nu poate fi preparat în staţiile de asfalt. Având în vedere cele prezentate mai sus, pentru evitarea producerii accidentelor din cauza gropilor mari în carosabil, s-a luat măsura astupării acestor gropi, măsură provizorie, până la începerea investiţiei (cel târziu începutul lunii martie), cu material frezat care este fără valoare, acest material fiind provenit din lucrările realizate în vara 2012. Afirmaţia că nu au fost cilindrate suprafeţele reparate este falsă, cilidrul compactor era la cca 50 m distanţa în spatele maşinii unde erau muncitorii care așezau materialul în gropi, cilindrând gropile reparate anterior realizării pozelor.

Pentru corecta informare a opiniei publice, dar și pentru a repara prejudiciul de imagine adus Municipiului Baia Mare prin prezentarea acestui subiect fără un punct de vedere oficial, care ar fi putut fi clarificator, vă rog să publicați acest drept la replică.

Cu considerație, Vasile Barbul Administrator public

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA