AcasăActualitateSocialVIDEO - DEZINTERES - Doar doi parlamentari din Maramureş s-au întâlnit cu...

VIDEO – DEZINTERES – Doar doi parlamentari din Maramureş s-au întâlnit cu sindicaliştii Romplumb

spot_img

DISTRIBUIȚI


Dezinteres total din partea parlamentarilor maramureseni, in ceea ce priveste viitorul societatii Romplumb si implicit soarta celor aproape 600 de angajati ai uzinei.  Doar doi parlamentari, un deputat si un senator, au venit la intalnirea cu liderii de sindicat pentru a gasi o solutie favorabila pentru angajatii din Romplumb.

 Astazi liderii de sindicat impreuna cu sute de angajati ai societatii Romplumb au programat un nou protest in fata Prefecturii Maramures pentru a-si face cunoscute dolenatele. Actiunea a fost insa amanata pe motivul organizarii acestei intalniri,dintre liderii de sindicat si parlamentari, dar si acela ca “vestile bune” pentru societate sunt din ce in ce mai dese. Florin Hossu a tinut sa aminteasca de ordonanta 116 care a trecut cu bine de Ministerul Economiei, iar acum asteapta avizele favorabile din partea Ministerului Muncii si cel al Finantelor. In plus a mai fost depusa si o documentatie, insotita de o cerere de amanare a deciziei de anulare a autorizatiei integrate de mediu, la Agentia Pentru Protectia Mediului Cluj.

Liderul de sindicat din cadrul societatii Romplumb, Ana Sarga, nu este prea increzatoare in ceea ce priveste reluarea activitatii in uzina, tocmai de aceea a cerut ajutorul parlamentarilor maramureseni in ceea ce priveste protectia sociala. In caz contrar, odata cu inchiderea societatii, cei 580 de angajati din cadrul Romplumb, vor ramane doar cu ajutorul de somaj, si asta in prag de sarbatori si in plina iarna.

Mai mult, directorul societatii, Vasile Uţă, le-a prezentat parlamentarilor si unele lucruri mai putin cunoscute de lume. Si anume modificarea brusca a valorilor impuse pentru obtinerea  avizelor pentru autorizatia integrata de mediu: la praf de la 50 la 5  mg/mc, la plumb de la 5 la 2,5 mg/mc, iar la indicatorul bioxid de sulf de la 500 la 200 mg/mc. Valorile sunt impuse numai pentru societatea Romplumb si sunt imposibil de atins, dupa parerea specialistilor.

Dupa ce au ascultat toate doleantele sindicalistilor in cea ce priveste societatea Romplumb, deputatul de Maramures, Florin Tătaru a tinut neaparat sa remarce modul diferit in care tratata societatea baimareana, in comparatie cu societatiile similare din tara. In plus, modificarea parametriilor de emisii impusi, inca pe timpul probelor la instalatii, ridica mari semne de intrebare. Nici senatorul Sorin Bota nu a putut observe interesele ascunse si nenumaratele cai prin care se incearca inchiderea uzinei din Ferneziu, cel mai probabil pentru impingerea spre privatizarea a Romplumbului. Cert este ca discutiile nu au adus un raspuns concret pentru sutele de angajatii ai societatii, insa au adus sperante ca activitatea uzinei ar putea fi continuata.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA