Acasă News Alert VIDEO - CUTREMURATOR - "Romania radioactiva", un reportaj incredibil realizat in Repedea...

VIDEO – CUTREMURATOR – “Romania radioactiva”, un reportaj incredibil realizat in Repedea si Poienile de sub Munte, difuzat “In premiera” la Antena 3

DISTRIBUIȚI

Copiii cu malformaţii şi familiile neconsolate sunt doar două din consecinţele neglijării avertismentelor şi incoştienţei autorităţilor în ceea ce priveşte prezenţa uraniului în mai multe localităţi din ţara noastră. În comuna Repedea din judeţul Maramureş sunt zeci de copii handicapaţi. Minele de uraniu deschise de Ceauşescu în anii 70 nu au fost ecologizate nici acum, iar oamenii beau apă, îşi spală hainele şi îşi adapă animalele dintr-un pârâu care spală sterilul radioactiv.

Maramureş nu e singurul loc în care se nasc copii din generaţia iradiată. România are 200 de locuri în care s-au făcut exploatări de uraniu. Deşi închise şi considerate sigure de către autorităţi, aceste locuri rămân totuşi un pericol pentru noi toţi.

Cazurile de copii cu malformaţii şi boli bizare nu au stârnit îngrijorarea niciunei autorităţi din domeniul sanitar. CNCAC, instituţia care se ocupă cu controlul activităţii nucleare la nivelul României, are o explicaţie halucinanţă: consumul excesiv de alcool şi de spirt medicinal.

În zonele în care s-au făcut exploatări de uraniu, nivelul de radiaţii este încă ridicat. Apele care izvoresc din minele părăsite şi care sunt contaminate cu metale grele ajung în marile râuri.
Sursa: www.inpremiera.ro

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA