AcasăNews AlertVIDEO - CONTRABANDĂ MARAMUREŞ - Maramureşeni au fost urmăriţi de poliţiştii de...

VIDEO – CONTRABANDĂ MARAMUREŞ – Maramureşeni au fost urmăriţi de poliţiştii de frontieră pe drumuri neamenajate

spot_img

DISTRIBUIȚI


Lucrătorii IJPF Maramureş au întocmit, 2 dosare penale în care sunt cercetate mai multe persoane pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. In urma actiunilor, au fost confiscate 4.800 pachete cu tigari de contrabanda, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Astfel in data de 20 octombrie a.c., lucratorii nostri au observat două autoturisme suspecte că transporta tigări de contrabandă.  Imediat poliţiştii de frontieră au trecut la interceptarea şi oprirea pentru control a autoturismelor. În momentul în care a fost oprită pentru control prima maşină care avea rolul de antemergător în asigurarea transportului ilegal de ţigări, în care se aflau Tudor M. de 24 ani şi Alex D. de 22 ani, cea de a doua maşină a virat brusc pe un drum neamenajat încercând să ocolească postul control. Dupa o urmărire de aproximativ 10 minute s-a reuşit blocarea maşinii şi reţinerea şoferului, Valentin D. de 21 ani. Acesta a încercat să fugă abandonând autoturismul care era încărcat cu colete învelite în folie de culoare neagră.În urma inventarierii coletelor s-a constatat că acestea conţineau 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 26.000 lei.

Un caz similar a avut loc săptămâna aceasta în localitatea Onceşti cand lucrătorii noştri au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Mazda, suspect că transportă ţigări de contrabandă.

În acel moment, conducătorul auto a marit viteza, ignorând semnalele poliţiştilor, îndreptându-se în mare grabă spre localitatea Onceşti. După o urmărire de aproximativ 10 km, autoturismul în cauză a virat brusc pe un drum neamenajat ce face legătura cu localitatea Fereşti, imediat acesta a fost descoperit abandonat pe o stradă din localitate. La cercetarea terenului, în apropiere au fost descoperite trei colete voluminoase şi un geamantan care conţineau 1.800 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 16.000 lei.

În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar autoturismele folosite la transportul ţigărilor au fost indisponibilizate la sediul IJPF Maramureş.

Peste 400 de pachete de ţigări depistate de către poliţiştii din Fărcaşa în cursul unei acţiuni derulate ieri

Poliţiştii Secţiei  nr. 3 Rurală – Fărcaşa au efectuat o acţiune pe linia Legii nr. 12/1990 Rep. privind regimul comerţului. În cadrul acţiunii, a  fost oprit în trafic un autoturism, condus de către Anton M., din Baia Mare iar în dreapta sa, în calitate de pasageră, se afla Emilia N., de 66 de ani, din Baia Mare, proprietara autoturismului. În interiorul maşinii, poliţiştii au găsit două bagaje de mână în care se afla cantitatea totală de 8.200 ţigarete (410 pachete). Ţigaretele, în valoarea estimativă de 3.700 lei, marca Viceroy şi Jin Ling, erau de provenienţă ucraineană. Pasagera din autoturism le-a spus poliţiştilor că marfa, pe care avea intenţia declarată de a o comercializa pe raza comunelor Fărcaşa şi Ariniş, îi aparţine dar nu a putut prezenta documente justificative pentru aceasta. Emilia N., a fost sancţionată contravenţional, conform Legii nr. 12/1990 republicată iar  ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA