AcasăMARAMURESUL ISTORICVIDEO - CONTRABANDA - 16 focuri de arma si peste 67.000 pachete...

VIDEO – CONTRABANDA – 16 focuri de arma si peste 67.000 pachete de tigari confiscate la granita cu Ucraina

DISTRIBUIȚI

In ultimele 24 de ore, politiştii de frontiera suceveni au desfasurat actiuni pe linia combaterii traficului ilegal cu tigari in zona de competenta, in urma cărora au fost confiscate 67.410 pachete de tigări ce urmau a fi introduse ilegal in tara. În cadrul acţiunilor lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească, conform legii, armamentul din dotare , fiind trase 16 focuri de arma(14 în plan vertical şi două la pneurile unui autoturism). Ţigările în valoare de peste 500.000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării.

In data de 17.08.2012, pe timpul executării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi– jud. Suceava au observat, în apropierea frontierei, (în zona Ftrătăuţi), un grup de  persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul României, transportând mai multe colete voluminoase. Acestea se îndreptau spre trei autoturisme care staţionau pe direcţia respectivă.

Persoanele în cauză au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă cu cele trei autoturisme. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase 14 focuri de armă în plan vertical şi două focuri la pneurile uneia dintre maşini.

În acel moment conducătorii auto au abandonat maşinile şi au fugit în direcţi diferite.

Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul autoturismelor  40.690  pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 330.500 lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării. Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentelului. În cauză se efectuează cercetări pentru descoperirea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. Cele trei autoturisme folosite la activitatea infracţională au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

 Doua masini suspecte langa granita

In data de 17 august 2012, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi, jud. Suceava au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel lucrătorii noştri au observat, în jurul orei 19.55, două autoturisme care staţionau în apropierea frontierei de stat şi mai multe persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a bărbaţilor, moment în care aceştia au abandonat autoturismele şi au fugit în direcţii diferite. La controlul efectuat asupra maşinilor au fost descoperite 26.723 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineana şi R.Moldova, în valoare de 175.200 lei. Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentelor.

În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. Întreaga cantitate de ţigări, a fost reţinută în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar cele două autoturisme folosite la activitatea infracţională au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA