spot_img
AcasăActualitateSocialVIDEO - CLARIFICARI - Cu orice permis indiferent de categorie se poate...

VIDEO – CLARIFICARI – Cu orice permis indiferent de categorie se poate conduce orice vehicul din categoria A-M

DISTRIBUIȚI

Legislatia privind permisele de conducere a adus noi categorii dar si restrictii de varsta in special pentru cei care vor sa devina motociclisti. Toate aceste ajustari legislative le-au adus multe semne de intrebare celor mai tineri conducatori de autovehicule. Nedumerirea este mare cand vine vorba de cei care au obtinut deja permisul pentru motociclete si nu au implinit varsta de 24 de ani, cum prevede legea.

„Daca au avut permisul de conducere obtinut anterior pe legea veche ca sa spun asa, permisul de conducere ramane valabil. Doar dupa data de 19 ianuarie s-a modificat modalitatea si limitele de varsta pentru obtinerea permisului de conducere la aceste categorii la care varsta este una dintre obligatiile cetateanului pentru a obtine acea categorie” a declarat Florin Sironka seful Serviciului Inmatriculari, Permise de Conducere Maramures. Cei care poseda permis de conducere categoria B se intreaba pe buna dreptate si ei daca pot conduce scutere. „Cu orice permis, de orice categorie se poate conduce, nu ma refer la scuter, ma refer la categoria A-M. Orice cetatean care detine un permis de conducere de orice alta categorie poate conduce vehicule din categoria A-M” spune seful Serviciului.

Si ATV-urile au ridicat semne de intrebare printre soferi. „Daca este sa ne referim la ATV ca denumire, acest mijlocul de deplasare, acest autovehicul are mai multe incadrari: el poate fi incadrat de la categoria A1, A2 chiar si B1. Pentru a se putea stabili exact este nevoie de o incadrare facuta de Registrul Auto Roman si ma refer la capacitatea lui cilindrica, la greutatea pe care o are, la cilindree, la kilovatii pe care ii are acel ATV si in functie de aceasta conform legii este foarte clar stabilit pentru ce categorie trebuie sa obtina permis de conducere ca sa poata conduce acel tip de ATV” a spus Sironka.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA