AcasăNews Alert(VIDEO) CAZ ȘOCANT ÎN MARAMUREȘ/ ACTUALIZARE - Elevi PĂLMUIȚI de o profesoară,...

(VIDEO) CAZ ȘOCANT ÎN MARAMUREȘ/ ACTUALIZARE – Elevi PĂLMUIȚI de o profesoară, în timpul orei. Totul a fost filmat de colegii fetei

DISTRIBUIȚI

Un nou caz șocant pentrecut în Maramureș a fost scos la iveală printr-o filmare publicată pe pagina de Facebook a unui vlogger român. Doi elevi au fost pur și simplu pălmuiți de către o profesoară chiar în timpul orei, iar întreaga scenă a fost filmată de către colegii de clasă a fetei.

Cazul a avut loc în urmă cu câteva săptămîni, la o școală din Borșa. În urma imaginilor apărute online, ministrul Educației s-a sesizat și a cerut o anchetă din partea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș. Doar că… primarul din Borșa susține că Inspectoratul cunoștea situația și nu a luat NICI O MĂSURĂ.

Ce spune primarul orașului

S-a trezit cam târziu (n.r. ministrul Educației). S-a întâmplat acum trei săptămâni. Inspectoratul Școlar Județean Maramureș știa despre acest caz. A fost informat. Profesoara este însărcinată și probabil sarcina a făcut-o mai sensibilă. În cariera ei nu a avut niciodată probleme. Acum ministrul prin ISJ cere concedierea cadrului didactic. De parcă concedierea unui profesor se face la prima strigare. Ar trebui să îi concedieze pe cei de la inspectorat că au știut de caz și nu au făcut nimic”, a declarat Sorin Ion Timiș, primar Borșa.

Ce spune ministrul Anisie

Astăzi am aflat de pe pagina de Facebook a lui Andy Popescu, dintr-o înregistrare video, că mai mulți elevi de la o școală din localitatea Borșa, județul Maramureș, au fost loviți de o profesoară. Am contactat personal atât inspectorul școlar general, cât și inspectorul școlar general adjunct ai inspectoratului școlar, solicitându-le ca luni dimineață să înceapă o anchetă la respectiva unitate de învățământ, iar la finalul acesteia, să întreprindă toate măsurile necesare impuse de lege”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Așadar, aflăm despre un alt caz în care profesorii întrec măsura (în cazul suplinitorului Cristi Vasc, este puțin spus), Inspectoratul Școlar din Maramureș cunoaște cazul și nu ia absolut nici o măsură. Ne întrebăm câte asemenea cazuri de abuz s-au mai petrecut recent prin școlile din județ, despre care ISJ știe și le ține la secret? Având în vedere că dovezile încep să apară ca ciupercile după ploaie, cu siguranță vom afla.

ACTUALIZARE:

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la o unitate de învățământ, din orașul Borșa, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș este abilitat să facă următoarele precizări:

Organele de cercetare penală din cadrul Poliției Borșa s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului, purtare abuzivă și nedenunțarea, urmând a se stabili toate împrejurările producerii faptei, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun. Cercetările se desfășoară sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus„, a declarat Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA