AcasăEvenimentVIDEO - CAPTURĂ RECORD - 297 colete de ţigări ucrainene în valoare...

VIDEO – CAPTURĂ RECORD – 297 colete de ţigări ucrainene în valoare de 645.000 lei confiscate la Negreşti-Oaş. S-a tras şi cu arma

DISTRIBUIȚI


Poliţiştii de frontieră au descoperit şi confiscat 148.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 645.000 lei, pe care mai multe persoane intentionau sa le introduca ilegal in Romania, din Ucraina. Deoarece suspecţii nu s-au supus somaţiilor prin voce, lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească, conform legii, armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical.

In data de 14 ianuarie 2012, în jurul orei 02.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul SPF Negreşti Oaş, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmaţiei, a observat, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, mai multe persoane care încărcau într-un mijloc de transport colete voluminoase. Imediat cei doi poliţişti de frontieră au acţionat pentru reţinerea suspecţilor si deoarece aceştia au ignorat somaţiile legale prin voce, a fost executat un foc de avertisment în plan vertical, in conformitate cu prevederile legale. În acel moment bărbaţii au abandonat coletele, fugind in directii diferite, majoritatea dintre acestia retragandu-se pe teritoriul statului vecin.

În urma cercetarii zonei a fost descoperit şi reţinut un cetăţean ucrainean care se ascundea intr-o livadă aflată în apropiere. Totodata, la cercetarea terenului, au fost descoperite 297 colete ce conţineau cantitatea de 148.500 pachete cu ţigări de provenientă ucraineană, în valoare de aproximativ 645.000 lei. Au fost anunţate autorităţile de frontieră ucrainene care au informat ca au descoperit la faţa locului mai multe urme şi indicii, urmand a se efectua cercetarea în comun a evenimentului.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiuniilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA