AcasăActualitateSocialVIDEO - CAPTURĂ RECORD - 17 cai au adus din Ucraina 148...

VIDEO – CAPTURĂ RECORD – 17 cai au adus din Ucraina 148 baxuri cu tigari in valoare de 6,5 miliarde lei vechi

DISTRIBUIȚI


Poliţiştii de frontieră maramureşeni au surprins  şi reţinut în flagrant cinci persoane care se deplasau de la linia de frontieră către interior.

Aceştia transportau cu ajutorul a 17 cai, la o altitudine de peste 1.700m, 148 de colete ambalate în folie de culoare neagra ce conţineau ţigări de contrabandă. Intreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cei cinci maramureşeni s-au ales cu dosare penale.

Un foc de armă a răsunat azi dimineață în munţii Maramureşului. Acesta a fost tras de poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului PF Valea Vişeului pe timpul prinderii în flagrant a unui grup de contrabandişti. Evenimentul a avut loc la o distanta de 2 km de la frontiera de stat, în muntele Şerban, la o altitudine de peste 1.700 m.

Astfel în jurul orei 04.00, lucrătorii noştri au observat un grup de persoane şi mai mulţi cai care se indreptau, dinspre linia de frontiera catre interiorul ţării, pe o cărare de munte.

Caii folosiţi la transportul ţigărilor au fost încărcaţi cu aproximativ 9 baxuri fiecare. Coborând în şir indian la distanţă de câţiva zeci de metri unul de celalalt, bărbaţii au încercat să treacă neobservați de polițiștii de frontieră.

Lucrătorii noștri au procedat la imobilizarea suspecţilor. Pentru reţinerea a 5 dintre ei poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească, conform legii, armamentul din dotare tragând un foc de avertisment în plan vertical, celelalte persoane reuşind să fugă în pădure.

Cei reţinuţi, cetăţeni români au încercat să introducă ilegal în România cu ajutorul a 17 cai 148 de baxuri cu ţigări. Acestea au fost încărcate de pe teritoriul ucrainean, dintr-un camion, după care suspecţii au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România prin zona alpină.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de aproximativ 1.474.420 de ţigarete (73.710 pachete) de provenienţă ucraineană în valoare de peste 640.000 lei.

Caii, persoanele reţinute precum şi ţigările au fost conduse la sediul SPF Valea Vişeului pentru continuarea cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar  penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, ieşirea şi intrarea din/în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat şi iniţierea sau constituirea ori aderarea la un grup infracţional organizat.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră, fiind informate şi autorităţile ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA