AcasăEvenimentVIDEO - Capitanul Dacian Marina-Fiţ a fost întâmpinat cu căldură de...

VIDEO – Capitanul Dacian Marina-Fiţ a fost întâmpinat cu căldură de colegii de la ISU Maramures, dar si de la subunitatea Sighet (galerie foto). „Am simtit ca zbor, altceva nimic! Mainile si capul imi ardeau si nu simteam nimic!”

DISTRIBUIȚI

Cpt. Dacian Marina-Fiţ, locţiitorul comandantului Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei, rănit în explozia produsă în data de 19.02.2012, în municipiul de pe Tisa, a fost externat în această dimineaţă din Spitalul de Arşi din Bucureşti. Cpt. Marina-Fiţ a fost transportat cu o ambulanţă şi a ajuns în această după amiază la sediul I.S.U. Maramureş.

 Cpt. Marina-Fiţ  a fost întâmpinat cu căldură de cadrele din inspectorat. Colegul nostru a plecat apoi împreună cu col. Ion Pop, inspectorul şef al I.S.U. Maramureş,  la Sighetu Marmaţiei, unde s-a întânit cu pompierii Detaşamentului din municipiu. Col. Pop şi  cpt. Marina-Fiţ  i-au făcut apoi o vizită celuilalt pompieri rănit în    explozia din februarie- plt.adj. Cristian Ardelean, aflat în convalescenţă. Pentru cpt.  Marina-Fiţ va urma o perioadă de recuperare de cel puţin 6 luni. Colegul nostru are însă moralul ridicat şi speră să se întoarcă mai repede la muncă.

„La prima explozie m-au sunat, am ajuns acolo si cei de la gaz ne-au spus ca este in regula, putem intra. Inauntru va dati seama urmele deflagratiei ne-au marcat. Erau haine arse, erau toate daramate. La a doua explozie nu m-a incercat niciun sentiment pentru ca pur si simplu am simtit ca zbor. Deci au intrat domnii de la gaz si ne-au spus ca putem intra, totul este in regula. Au intrat colegii de la politie, am intrat noi, ne-am uitat pe-acolo si dintr-o data a bubuit. Fara miros, nimic. Eu am stat cu un domn de la gaz si senzorul lui nu a indicat nimic. Erau inauntru trei domni cu trei senzori si nimic nu au indicat. Miros de mercaptan nimic. Ar fi trebuit sa fi Prorooc sa ghicim ca acolo este caz. Noi am intrat intr-o cladire in care nu era racordata la gaz, nu era miros de gaz si intra domnii de la gaz si spun ca este okay iar tu sa spui ca nu intri? Nu se putea asa ceva. Cand am vazut ca vine flacara, m-am intors intr-0 parte si am incercat sa ma arunc la pamant. Atunci din tubulatura o fost o a doua flacara care mi-a prins mainile. M-am ridicat dar deflagratia de care eu vroiam sa fug, m-a luat pe sus ca pe o pana si m-am trezit in zapada. O femeie striga iti arde capul, iti arde capul. Mi-am vazut mainile ca imi ard dar capul nu il simteam ca arde. Nicio clipa nu mi-am pierdut cunostinta. L-am vazut pe coleg de la SMURD care era liber si l-am rugat du-ma la urgenta. Nu si-a dat seama cine este. Apoi a zis. Dumneavoastra sunteti domnu comandat. Da eu sunt, eu sunt” povesteste pompierul.

 

foto: Cornel Babut, ISU Maramures


VEZI VIDEO CU INTERVIUL CAPITANULUI DUPA PRIMA EXPLOZIE

Capitanul a acordat un interviu 2.actualmm.ro dupa prima explozie din clubul sighetean
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA