AcasăMARAMURESUL ISTORICVIDEO - Bulibașa Ferdinand Stănescu, negru de supărare! Polițiștii i-au sechestrat 10...

VIDEO – Bulibașa Ferdinand Stănescu, negru de supărare! Polițiștii i-au sechestrat 10 mașini de lux, aur, lei și valută, pistoale, celulare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au efectut un număr de 72 de percheziţii, 26 dintre acestea la sediile unor societati comerciale din municipiile Iasi, Bucuresti, Bacau, Botosani, Baia Mare, Vaslui si Pitesti, actiunea vizand destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 40 de persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Liderii gruparii au fost identificati ca fiind membri ai clanului “Stanescu“, din judetul Iasi. Sub coordonarea acestora, membrii gruparii au utilizat un numar de 26 de societati comerciale, pentru a obţine beneficii financiare substantiale, prin crearea de circuite comerciale si financiare fictive avand drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.
Șase membri ai clanului Stănescu au fost reținuți de procurorii DIICOT în urma raidului efectuat ieri dimineață. Mai multe conturi bancare au fost puse sub sechestru asigurator și 35 de persoane au fost duse la interogatorii.

Procurorii DIICOT au ridicat din casele țiganilor din Zanea și Grajduri 63.000 de lei, 9.850 de euro, 1.250 de dolari, 10 autoturisme de lux, 510 grame de aur, cinci pistoale cu gaze și bile, 55 de telefoane mobile și mai multe conturi bacare au fost puse sub sechestru.

Șase persoane au fost reținute iar alte 16 nu au voie să părăsească localitatea pentru o perioadă de 30 de zile. Țiganii sunt cercetați petru evaziune fiscală de peste 6 milioane de lei.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării au creat circuite comerciale și financiare fictive cu scopul de a se sustrage de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat. Societățile comerciale pe care le foloseau aveau ca obiect de activitate colectarea, depozitarea și transportul fierului vechi.

Bulibașa, Ferdinand Stănescu, nu are afaceri pe numele său și niciun venit transparent. Toată averea sa, apreciată la șapte milioane de euro, este imposibil de justificat legal. Dar s-a lăudat singur că are o vilă în Austria, una în Ardeal, pe lângă palatul de la Ciurea, suburbie a Iașului, precum și zeci de ha de teren intravilan și agricol.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA