AcasăEvenimentVIDEO - ANCHETA - Sudura proasta si frigul par a fi cauzele...

VIDEO – ANCHETA – Sudura proasta si frigul par a fi cauzele desprinderii copertinei de la noua cladire UPU-SMURD a Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Sudura de proasta calitate si gerul, par a fi cauzele incidentului produs ieri la noua cladire a UPU-SMURD de la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare cand o grinda care sustinea copertina respectivei cladiri a cedat si s-a desprins. Astazi, autoritatile au evaluat situatia iar firma executanta a demarat lucrarile de remediere a defectiunii aparute.„Colegii de la Spitalul Judetean de Urgenta m-au informat in cursul acestei dimineti ca a intervenit o problema in sensul ca una din grinzile metalice care constituie copertina de la extinderea unitatii de primire urgenta, proiect care este gestionat integral de Spitalul Judetean Maramures, s-a desprins placuta metalica care facea legatura cu intreaga structura cauzandu-se o deplasare a acesteia. La acest moment proiectantul impreuna cu constructorul sunt la fata locului si au gasit deja solutia de remediere a problemei. Nu s-a adus niciun fel de atingere structurii de rezistenta a cladirii care este in constructie. Lucrarile nu au fost inca receptionate, nu au fost inca platite. S-a cauzat aceasta desprindere din cauza cedarii sudurii care a fost probabil executata prost si din cauza temperaturile care au fost in ultima vreme, dar asta nu este o scuza pentru cei care au executat lucrarile. Important este ca nu s-a adus niciun fel de atingere structurii de rezistenta a cladirii iar solutia tehnica de remediere a problemei exista si in acest moment se lucreaza” a declarat pentru ActualMM.ro, Zamfir Ciceu, presedintele Consiliului Judetean Maramures.

„Motivele exacte noi nu le cunoastem, autoritatile competente in acest domeniu, respectiv Inspectoratul de Stat in Constructii si constructorul au vizitat zona, au tras concluziile pe care ei le constituie a fi pertinente. Deci nu pot sa va spun exact care ar fi cauzele. In ce ne priveste pe noi am notificat acest eveniment. Din punctul nostru de vedere masuri deosebite nu putem sa luam decat acelea ca persoane abilitate din conducerea spitalului sa tina legatura cu dirigintele de santier. Vom fi tinuti la curent permanent cu evolutia lucrurilor. Sigur se va gasi o solutie pentru rezolvarea acestei probleme. Se pare ca inca de ieri s-a gasit aceasta solutie. Din cate am inteles acea defectiune nu este chiar atat de grava, este remediabila relativ usor si partea imbucuratoare este ca nu va intarzia finalizarea lucrarilor la noua cladire a UPU” a declarat dr. Radu Dragos, director medical si purtator de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Baia mare.

Noua cladire a UPU va avea, conform proiectului, in total 1.400 de metri patrati la care se adauga cei 500 de metri patrati existenti ai vechiului spatiu de primire a urgentelor. Investitia a fost evaluata la aproximativ 850.000 de euro si este suportata de Spitalul Judetean (800.000 de euro) si din bugetul Consiliului Judetean Maramures (50.000 de euro).

CITESTE AICI DETALII PUBLICATE IN PREMIERA DE ACTUALMM.RO DESPRE ACEST INCIDENT

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA