AcasăEvenimentVIDEO - ANCHETA SIGHET - PARCHETUL GENERAL - A fost ridicat sistemul...

VIDEO – ANCHETA SIGHET – PARCHETUL GENERAL – A fost ridicat sistemul video din clubul in care s-a produs prima explozie

DISTRIBUIȚI

Anchetatorii au revenit la locul exploziilor

Viceprimarul spune ca locul este sigur

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În continuarea cercetărilor în cauza privind „explozia de la Sighetu Marmaţiei”, procurorii au solicitat Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea Energiei desemnarea de urgenţă a două echipe de specialişti aparţinând altor firme decât celei care distribuia gaz metan în oraş, care să efectueze verificări a reţelei de gaz în vederea depistării şi a localizării unor potenţiale alte scurgeri de gaz.

În cursul zilei de astăzi, 22.02.2012, vor fi derulate verificări, începând cu sediile instituţiilor publice, verificări ce vor viza toată reţeaua de distribuţie, ce se întinde pe o lungime de 26 de km.

Totodată, cu ocazia cercetărilor la faţa locului a fost ridicat din clubul în care a avut loc prima explozie sistemul de înregistrare video, ce urmează să fie supus de către experţii criminalişti unor verificări. În cursul zilei de 20.02.2012, au fost audiate un număr de 14 persoane, angajaţi ai firmei ce asigura distribuirea de gaz în oraş, precum şi alte persoane, audierile derulându-se şi în continuare.

Inspectoratul de Stat în Construcţii a dispus demolarea parţială numai a doi pereţi exteriori ai construcţiei, ce prezentau pericol iminent de prăbuşire. În cursul zilei de astăzi, 22.02.2012, după această demolare parţială sunt continuate cercetările la faţa locului.

Reamintim că, în noaptea de 18/19.02.2012, în jurul orelor 0100, a avut loc o explozie într-un club situat pe stradă centrală din municipiul Sighetu Marmaţiei. Datele preliminare ale cauzei au relevat faptul că explozia s-a declanşat în grupul sanitar al localului.

La scurt timp, la faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare, formată din lucrători de la I.P.J. Maramureş şi Poliţia Municipiului Sighetu Marmaţiei, I.S.U. Maramureş şi reprezentanţi ai firmei care a executat lucrarea de introducere a sistemului de alimentare cu gaz din Municipiul Sighetu Marmaţiei. Cele şapte persoane vătămate au suferit arsuri corporale, fiind transportate la unităţile sanitare din judeţul Maramureş, iar ulterior, cu aeronavă militară, la unităţi spitaliceşti din capitală. Deoarece localul unde a avut loc explozia nu era racordat la gaz, echipa de cercetare a făcut verificări în alte spaţii din acelaşi imobil, pentru detectarea scurgerilor şi infiltraţiilor de gaz.

În cursul zilei de 19.02.2012, în jurul orelor 10.00, echipa de cercetare a intrat într-un spaţiu (fost cabinet notarial) aparţinând unui notar public, împreună cu acesta. Reprezentanţii firmei mai sus menţionată erau dotaţi cu detector de gaz. Iniţial nu a fost detectată prezenţa gazului în spaţiul respectiv, dar, atunci când aparatul a indicat prezenţa unei acumulări de gaze în încăpere, instantaneu s-a produs o nouă explozie, soldată cu vătămări corporale (arsuri şi traumatisme) a  14 persoane care s-au aflat în interiorul spaţiului verificat. Persoanele au fost transportate la unităţi sanitare din judeţ – Sighetu Marmaţiei şi Baia Mare, iar ulterior, o parte din acestea au fost trimise, pentru asistenţă medicală, la spitale de profil din Bucureşti. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA