AcasăNews AlertUPDATE - VIDEO - ACUZE GRAVE – Părinţii susţin că micuţii au...

UPDATE – VIDEO – ACUZE GRAVE – Părinţii susţin că micuţii au mai vomitat după ce au mâncat sarmale

DISTRIBUIȚI

2.actualmm.ro

Astăzi, la Seini, a fost agitaţie mare. Specialiştii de la DSP Maramureş, DSV Maramureş, OPC Maramureş au efectuat un control la Cantina Socială din Seini pentru a vedea cum s-a putut produce o toxiinfecţie alimentară a peste 80 de copii. Pe de altă parte, procurorii Judecătoriei Baia Mare au deschis un dosar penal pe numele administratorului. Deocamdată acesta nu este acuzat în mod direct, ci se aşteaptă rezultatele probelor prelevate. Acestea vor sosi în maxim 5 zile. Părinţii acuza administraţia locală că au mai fost incidente în care micuţilor li s-a făcut rău şi că în cursul nopţii angajaţii cantinei ar fi făcut curăţenie generală. “Au fost toate organele abilitate astăzi în control în urmă acestui neplăcut incident urmează să vedem care va fi verdictul dat de dânşii. Această informaţie nu v-o pot confirma pentru că eu nu am cunoştinţă de aşa ceva. Eu din câte ştiu ieri după masă s-au prelevat probele de mâncare, chiar dacă s-a făcut curăţenie azi noapte nu cred că are nicio relevanţă. Produsele se achiziţionează de la comercianţii en-grosişti şi sunt câteva produse care se achiziţionează cu borderou de achiziţie de pe piaţă” a declarat Zamfir Adoreanu, primarul oraşului Seini.

2.actualmm.ro

„Copilul meu a vomat de trei ori şi l-am dus la spital şi i-a dat tratament. Acum este mai bine. Trebuie să ţină regim câteva zile. Sper să nu se mai întâmple, sper. Aici au mai fost probleme de la sarmale, tot aşa a vomat într-o zi, dar a trecut. Şi de atunci nu mai mănâncă sarmale, nici măcar nu mai suportă mirosul” a povestit una dintre mămici.

„Au mai fost probleme aici. Apa se bea unul după altul. Ceaiul la fel. Nu o fost spălate bine vasele” susţine o altă mamică.

„Mâncarea este distrubuită de la Cantina Socială a Primăriei. Ieri la prânz copiilor li s-a servit ciorbă de cartofi şi macaroane cu brânză de vacă, iar ca desert au avut un quek şi danonino. Copiii au dormit iar după ce s-au trezit au manifestat simptome de greaţă, de vomă, au acuzat dureri abdominale. Am anunţat medicul şcolar şi ne-am deplasat cu copiii şi părinţii la dispensar. Şi de acolo, doamna dr Andreescu a solicitat sprijinul Serviciului Judeţean de Ambulanţă” a declarat Delia Ardelean, director Grădiniţa Seini.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA