spot_img
AcasăEvenimentVIDEO - ACTUALIZARE - Angajati suspectati de DIICOT ca furau bani dintr-o...

VIDEO – ACTUALIZARE – Angajati suspectati de DIICOT ca furau bani dintr-o surcursala Raiffeisen Bank din Sighetu Marmatiei

DISTRIBUIȚI

Procurorii DIICOT efectueaza cercetari fata de mai multi angajati ai unei sucursale de banca din municipiul Sighetu Marmatiei. Anchetatorii ii suspecteaza pe acestia ca ar fi sustras sume importante de bani.

ACTUALIZARE – Banca a sesizat DIICOT-ul

sucursala sighet

Plangerea penala a fot depusa la DIICOT astazi de catre Raiffeisen Bank. Acestia suspecteaza operatiuni frauduloase descoperite in urma unui control intern la o agentie bancii din Sighetu Marmatiei. In urma unui control, comisia disciplinara a decis desfacerea contractelor de munca ale angajatilor implicati, pentru incalcarea normelor si procedurilor interne, precum si pentru incalcarea codului de conduita al angajatilor Raiffeisen Bank. Banca a pus la dispozitia procurorilor DIICOT informatiile si documentele rezultate in urma anchetei interne, urmand sa acorde in continuare sprijin organelor de cercetare penala.
„Raiffeisen Bank aplica principiul <<toleranta zero>> la frauda si fata de incalcarea codului de etica si a legilor. Banca are implementate mecanismele antifrauda necesare supravegherii si controlului respectarii reglementarilor legale, precum si a normelor sale interne. In acest sens avem o buna colaborare cu organele de cercetare penala pe care le sesizam ori de cate ori avem informatii despre o frauda sau o tentativa de frauda”, a declarat Ionel Fierascu, directorul de Conformitate al Raiffeisen Bank.
Raiffeisen Bank a sesizat in ultimii patru ani organele de cercetare penala intr-un numar de 119 cazuri de frauda interna si externa si un numar de 182 de tentative de frauda. De asemenea, in sapte cazuri, banca a acordat sprijin organelor de politie pentru organizarea de actiuni de surprindere in flagrant.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA