Acasăsinucidere maramuresVIDEO: 15,9 gigapixeli şi o imagine extraordinară: Machu Picchu aşa cum nu...

VIDEO: 15,9 gigapixeli şi o imagine extraordinară: Machu Picchu aşa cum nu l-ai mai văzut niciodată

spot_img

DISTRIBUIȚI

Misterioasa citadelă incaşă poate fi admirată în detaliu într-o fotografie excepţională – o imagine „zoomabilă” cu rezoluţia de 15,9 gigapixeli, probabil fotografia cu cea mai mare rezoluţie a celebrei „citadele pierdute a incaşilor”.

Fotografia a fost realizată de Jeff Cremer, unul dintre directorii Rainforest Expeditions, o companie specializată în organizarea de excursii eco-turistice în Anzii peruani.
Fotografia este, de fapt, realizată prin combinarea a 1.920 de imagini individuale luate cu un aparat Canon 7D SLR cu obiectiv de 400 mm, montat pe un trepied robotic (Gigapan Epic Pro); imaginile au fost ulterior combinate cu ajutorul unui software special numit Gigapan.
„Zoomând” pe imagine, pot fi văzute detalii extrem de precise, cu o mare claritate, ca şi când ar fi privite de la numai câţiva metri depărtare.
A fost nevoie de 11 ore şi jumătate pentru a încărca pe internet fotografia, despre care Jeff Cremer crede că ar fi imaginea citadelei Machu Picchu cu cea mai mare rezoluţie realizată până în prezent.
Cremer a declarat că speră să contribuie astfel la conservarea monumentului, făcându-i pe oameni mai conştienţi de pericolul în care se află celebrul sit arheologic. Machu Picchu, aflat pe Lista UNESCO a Patrimoniului Mondial şi una dintre cele 7 Noi Minuni ale Lumii, este totodată unul dintre cele mai ameninţate obiective turistice din lume, victimă a propriului său succes: milioane de turişti îl vizitează anual, punând în pericol supravieţuirea preţioaselor vestigii.
Construit în secolul al XV-lea, probabil ca o reşedinţă destinată împăratului incaş Pachacuti (1438–1472), Machu Picchu a rămas necunoscut conchistadorilor spanioli în cursul campaniilor lor de cucerire a Americii de Sud şi, astfel, practic nealterat din punct de vedere cultural, este cel mai reprezentativ vestigiu al lumii incaşe. (descopera.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA