AcasăEvenimentSportVICTORIE DE PAȘTI - CSM Știința Baia Mare a câștigat în deplasare...

VICTORIE DE PAȘTI – CSM Știința Baia Mare a câștigat în deplasare cu CSM București

spot_img

DISTRIBUIȚI

VICTORIE DE PAȘTI CSM Știința Baia Mare a învins-o pe CSM București cu scorul de 27-19 (12-3), sâmbătă, într-un meci din etapa a 11-a a SuperLigii CEC Bank la rugby, disputat pe Stadionul Național Arcul de Triumf din Capitală.

Mult mai puternică pe înaintare, Baia Mare s-a folosit de acest avantaj și a controlat începutul de joc, însă CSM București s-a apărat bine. Primul eseu a venit la jumătatea primei reprize când Taniela Maravunawasawasa a pătruns decisiv, pasa acestuia găsnidu-l la suport pe Sione Fakaosilea care a culcat balonul în terenul de țintă advers.

Același Taniela Maravunawasawasa a transformat și la scorul de 7-0 în favoarea vizitatorilor, CSM București a încercat să dea replica cu acțiuni pe treisferturi prin care a beneficiat de o lovitură de pedeapsă concretizată în puncte de Valentin Calafeteanu.

Baia Mare a continuat să aibă inițiativa și uvertura George Oprea cu o acțiune personală a marcat o încercare la colt, din poziție dificilă Taniela Maravunawasawasa irosind transformarea. Pana la pauza Jack Cobden s-a aflat aproape de eseu fiind blocat de Michael Doneghan, astfel că după primele 40 de minute Știința Baia Mare avea un avantaj de 12-3.

CSM București a intrat mai bine în joc după pauză și Valentin Calafeteanu a redus diferența din două lovituri de pedeapsă, una venită în urma unei acțiuni pornită de la o recuperare a mijlocașului la grămadă al tigrilor. Băimărenii s-au distanțat din nou cu eseul lui Sean Morrell, însă Marian Șoană a găsit drumul către terenul de țintă al oaspeților și finalul a fost unul extrem de interesant.

Valentin Calafeteanu a trimis un balon de urmărire și sub presiunea lui Marian Ispir, tigrii au beneficiat de o penalitate, concretizată de Calafeteanu, astfel că egalitatea fusese restabilită. Baia Mare a trecut în avantaj în minutul 73, eseu marcat de Sione Fakaosilea, dar zimbrii mai aveau nevoie de puncte pentru bonusul ofensiv.

Ultimele minute s-au jucat pe contre, CSM București a încercat să răstoarne situația, dar Știința Baia Mare a reușit să mute jocul în jumătatea gazdelor pentru ca Taniela Maravunawasawasa să înscrie de la aproximativ 45 de metri. Lovitura de pedeapsă a stabilit rezultatul final și diferența grație căreia trupa lui Eugen Apjok s-a ales cu bonusul ofensiv.

În următoarea etapă Baia Mare  va primi vizita liderului Steaua București.

Vineri, CSA Steaua București a învins-o in extremis pe campioana Timișoara Saracens, cu scorul de 9-8, iar CS Politehnica Iași a dispus în deplasare de CS Universitatea Cluj cu 24-23, obținând și punctul bonus ofensiv.

În clasament, pe primul loc se află CSA Steaua București, cu 43 puncte (10 jocuri), urmată de CSM Știința Baia Mare, 31 p (8 j), Timișoara Saracens, 30 p (8 j), CS Dinamo București, 16 p (9 j), CS Politehnica Iași, 14 p (10 j), CSM București, 13 p (10 j), CS Universitatea Cluj, 9 p (9 j).

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA