AcasăNews AlertVICTORIE – Cătălin Cherecheș și Coaliția pentru Baia Mare câștigă detașat alegerile...

VICTORIE – Cătălin Cherecheș și Coaliția pentru Baia Mare câștigă detașat alegerile din Baia Mare. Doru Dăncuș : „Cătălin este al băimărenilor!”

DISTRIBUIȚI

Cătălin Cherecheș este, începând de astăzi, primarul ales al municipiului Baia Mare. Cu o majoritate covârșitoare, acesta a fost reconfirmat pentru principala funcție din Administrația Publică Locală.

În urma numărătorii paralele realizată de către reprezentanții Coaliției pentru Baia Mare și centralizarea datelor din 84 de secții de votare din totalul de 85, votul băimărenilor a fost clar în favoarea lui Cătălin Cherecheș. Astfel, el a fost reales în funcție cu 71% dintre voturile exprimate, iar în preferințele băimărenilor a fost urmat în clasament de candidatul PNL cu 9,5%, PSD cu 7,2% și PMP cu 5%. Victoria detașată a Coaliției pentru Baia Mare a fost regăsită și în opțiunea de vot în Consiliul Local.

coalitia1Lista propusă de Alianța Electorală Coaliția pentru Baia Mare a obținut 45,1% din sufragii fiind urmată de lista PSD-ului cu 13,5% și ale PNL-ul cu 11,1% și UDMR cu 9,13. Mai mult, strict la nivelul municipiului Baia Mare, în privința Consiliului Județean, Alianța Electorală Coaliția pentru Baia Mare a obținut 42,8%. Datele au fost date publicității de către reprezentanții Coaliției pentru Baia Mare în cadrul unei conferințe de presă organizată în urmă cu câteva ore.

coalitia2„Împreună, Coaliția pentru Baia Mare, așa cum unii nu și-au dorit-o, va funcționa în continuare. Și vreau să vă spun că am fost ș-om fi Coaliția pentru Baia Mare orice și-ar dori alți contracandidați. Mă bucur că băimărenii și-au ales omul și că au arătat încă o data că omul sființește locul. Cătălin este al băimărenilor și Cătălin a demonstrat că pentru Baia Mare a făcut în cinci ani de zile cât nu au făcut alții în 20. Mă bucur că împreună cu colegii mei din Coaliția pentru Baia Mare am fost alături în acest proiecte care, contrar așteptărilor unora, va merge mai departe. Sper să rămânem și în continuare aceeași echipă care am fost în aceste 30 de zile de campanie și să demonstrăm că împreună putem să facem pentru Baia Mare lucruri minunate. Să continuăm proiectele lui Cătălin și să facem mult mai mult decât ceea ce s-a realizat în ultimii patru ani de zile. Le mulțumesc băimărenilor pentru că am fost astăzi o mare familie”, a spus Doru Dăncuș.

Victoria a fost sărbătorită în sediul Coaliției pentru Baia Mare cu șampanie.

coalitia3„A fost o zi lungă, o zi dificilă. Ne-am confruntat cu multe atacuri dar până la urmă astăzi am reușit să ajungem aici. Mulțumim băimărenilor că i-au recunoscut lui Cătălin activitatea din ultimii cinci ani și le mulțumim că ne-au acordat nouă încredere pentru acest nou mandat”, a mai spus Radu Ardelean.

În cursul zilei de astăzi, 6 iunie, Coaliția pentru Baia Mare urmează să organizeze o conferință de presă în care va anunța toate datele finale ale scrutinului pentru alegerile locale.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA