AcasăNews AlertVICTORIE - Baia Mare și Maramureșul sunt pe mâini bune! Cătălin Cherecheș...

VICTORIE – Baia Mare și Maramureșul sunt pe mâini bune! Cătălin Cherecheș și Coaliția pentru Baia Mare au câștigat detașat alegerile locale

spot_img

DISTRIBUIȚI

Rezultatele oficiale parțiale de luni, 6 iunie, arătau că primarul Cătălin Cherecheș a fost reconfirmat cu o majoritate covârșitoare: 70,21 % din voturile liber exprimate de către băimăreni. În ceea ce privește Consiliul Local Baia Mare, Coaliția pentru Baia Mare a câștigat detașat cu 44,4% urmând să aibă 11 consilieri, în timp ce PSD a obținut un scor de doar 13,7 % și va primii trei posturi de consilieri, PNL a reușit să convingă doar 11% din electorat și va avea tot trei fotolii în forul legislativ local.

UDMR a obținut 9,3% procente și va avea doi aleși locali, în timp ce PMP și PER au reușit la limită să treacă pragul și vor avea câte doi consilieri locali. În ceea ce privește județul, Coaliția pentru Baia Mare a fost și aici în preferințele electoratului obținând 43%.

Victoria categorică a Coaliției pentru Baia Mare, rezultatul activității lui Cătălin Cherecheș în cei cinci ani de mandat

La conferința de presă susținută de câștigătorii categorici ai acestor alegeri locale în Baia Mare și Maramureș, reprezentanții echipei lui Cătălin Cherecheș au recunoscut că rezultatele se datorează celui care în ultimii 5 ani a reușit să dezvolte într-un ritm alert Baia Mare.

Dorel Mureşan, Coaliția pentru Baia Mare: „Transmitem mulțumirile noastre alegătorilor băimăreni care ne – au onorat cu prezenţa la secţiile de vot. Rezultatele sunt o mare bucurie pentru noi, deşi admitem ideea că se putea şi mai bine. Aceste rezultate sunt consecinţa directă a activităţii depuse de primarul Cătălin Cherecheş în cei cinci ani de când conduce administrația municipiului Baia Mare. Aş vrea să vă asigur că în continuare ne vom canaliza eforturile pentru ca în Baia Mare să continue implementarea tuturor proiectelor demarate, dar mai cu seamă cel care vizează obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021”.

mihaela-pusnavaMihaela Pușnava, Coaliția pentru Baia Mare: „Votul din 5 iunie 2016 este unul foarte important. El a demonstrat faptul că încrederea comunităţii se clădeşte pe muncă, seriozitate, pe realizări şi că spectacolul arestărilor nu este destul de prezent în sufletul băimărenilor şi nici al românilor, astfel încât să poată eroda această încredere care este construită pragmatic. Vreau să vă asigur că acţiunile noastre în următoarea perioadă vor demonstra unitate şi vor fi orientate doar către dezvoltarea şi bunăstarea municipiului Baia Mare și a județului Maramureș. Este momentul să demonstrăm că noi ştim să onorăm votul comunităţii, că lucrăm în slujbă oamenilor şi că singurul nostru interes este unul pentru comunitate şi nu pentru politică”.

gabriela-hoferGabriela Hofer, Coaliția pentru Baia Mare: „Vă mulţumim dragi băimăreni şi maramureșeni pentru votul de susţinere, votul de solidaritate de care aţi dat dovadă, dar şi de simţul civic demonstrat prin faptul că v-aţi prezentat la urne şi aţi avut încredere în noi. După 5 ani de realizări şi proiecte începute, vor urma alţi patru ani în care vom încerca să ducem mai departe tot ce s-a pornit până acum şi mă refer aici în primul rând la obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021”.

DancusDoru Dăncuș, Coaliția pentru Baia Mare: „Vreau să transmit mulţumirile mele băimărenilor care au avut încredere în echipa Coaliției pentru Baia Mare şi în Cătălin Cherecheș. De asemenea, vreau să mulțumesc maramureșenilor care au votat pentru acest proiect şi care nu sunt puţini la număr. Estimările noastre arată că vom avea 6 consilieri judeţeni, iar acest lucru ne dă puterea de a maximiza votul obţinut în acesta formulă, maximizare care prin negociere ne poate aduce funcţia de conducere în viitorul Consiliu Judeţean, poate chiar şi funcţia de vicepreşedinte. Acest lucru se va întâmplă, însă doar după ce vom purta discuţii cu primarul Cătălin Cherecheș, dar şi cu reprezentanţii celorlalte formaţiuni politice. Este foarte important să fim deschişi la colaborare cu toate formațiunile, dar să nu uităm care este trendul pe care merge ţara în acest moment”.

clara-sinnClara Sinn, Coaliția pentru Baia Mare: „Votul de încredere acordat de cetăţeni este practic un nou început şi o nouă şansa pentru Forumul Democrat German din Baia Mare, dar şi pentru minoritatea germană din oraş. Mulţumim primarului Cătălin Cherecheș, dar şi tuturor celor care au votat Coaliţia, dând astfel posibilitatea acestui nou început”.

 

 

Iudita-SumanJudith Suman, Coaliția pentru Baia Mare: „În primul rând vreau să felicit Coaliţia pentru Baia Mare care a devenit o familie şi care a demonstrat acest lucru, inclusiv prin faptul că nu i-a fost ruşine să aibă alături o persoană cu dizabilităţi, care speră să ajungă în Consiliul Local şi să reprezinte drepturile persoanelor cu dizabilităţi, respectiv cetăţenii acestui oraş cărora le mulţumim din suflet, inclusiv pentru că nu s-au lăsat păcăliţi şi au votat pentru continuitatea programului domnului Cătălin Chercheş”.

radu-ardeleanRadu Ardelean, Coaliția pentru Baia Mare: „Astăzi cu un ochi râdem, iar cu celălalt plângem. Râdem pentru rezultatul obţinut în urma alegerilor, dar plângem pentru că cel care a fost ideatorul acestei coaliţii nu este lângă noi. Astăzi. Avem mari speranţe că va fi de acum încolo cel puţin încă 4 ani, iar noi ne vom pune la treabă. Cred eu că votul a dat un semnal puternic, iar astăzi putem să spunem că băimărenii conduc acest oraş”.

 

tedi-ardeleanProf. dr. Teodor Ardelean, Coaliția pentru Baia Mare: „Mă pricep la politică, fac demult politică şi am salutat felul de a face politică, prin consultări cu cetăţenii, a lui Cătălin Cherecheș. Am realizat că acesta e felul de politică ce se potriveşte cel mai bine la români şi că acest gen de politică a excelat de data acesta în Baia Mare. Important este că prin acest tip de politică să ştim să gestionăm reuşita, să gestionăm procentele obţinute. Ne aşteaptă o misiune importantă, aceea de a duce la îndeplinire proiectele pe care le-am gândit şi care s-au născut din dialogul cu cetăţenii”.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA