AcasăActualitateSocialVictor Ponta: În 2016 trebuie să ajungem la un TVA de 20%

Victor Ponta: În 2016 trebuie să ajungem la un TVA de 20%

DISTRIBUIȚI

Premierul, Victor Ponta, a declarat miercuri, la Calafat, că Taxa pe Valoare Adăugată (TVA) trebuie redusă pe măsură ce acest lucru este sustenabil de la buget astfel încât până în 2016 TVA să ajungă înapoi la 20%.
Ponta a afirmat că, deşi TVA este o resursă importantă şi stabilă pentru bugetul statului, aceasta reprezintă totuşi o taxă care este împărţită incorect întrucât afectează toate categoriile de populaţie, dar, în special persoanele cu venituri medii şi mici care reprezintă peste 90% din populaţia României.

„Una din marile lovituri pe care a primit-o economia românească a fost momentul în care TVA a crescut într-o săptămână cu cinci procente. Nu cred că trebuie să mai creştem TVA ci dimpotrivă pe măsură ce este sustenabilă reducerea TVA trebuie ca până în 2016 să ajungă la 20%. Este adevărat că TVA este o resursă importantă şi stabilă pentru bugetul statului dar este împărţită incorect pentru că şi cel care are venit minim şi cel care este milionar în euro plăteşte aceeaşi taxă pe valoare adăugată la pâine, la benzină sau la oricare alt produs. TVA afectează în special persoanele cu venituri medii şi mici care reprezintă 90% din populaţia României”, a afirmat Victor Ponta.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA