AcasăActualitatePoliticVictor Ponta a fost ales vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste

Victor Ponta a fost ales vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste

DISTRIBUIȚI

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi seară, că a fost ales vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste. Ponta a participat, în Africa de Sud, la reuniunea Internaţionalei Socialiste, unde au avut loc mai multe reuniuni şi întâlniri politice. El a spus că în calitate de vicepreşedinte va trebui să participe, o dată la şase luni, la reuniunile liderilor socialişti, menționând că alegerea în funcţia de vicepreşedinte este un succes pentru PSD.
El a ţinut să puncteze, referitor la mutarea la Bruxelles a Congresulului PES, că a fost o decizie a PSD, luată în condiţiile în care socialiştii germani anunţaseră că nu ar veni la Bucureşti invocând probleme pe care le-ar avea cu presa germană.
„Atunci am zis să mutăm Congresul la Bruxelles, pentru că socialiştii germani sunt importanţi. Vom face la Bucureşti alt congres”, a spus Ponta.
PSD a solicitat PSE amânarea sau mutarea la Bruxelles a Congresulului PES, pentru ca acest eveniment să nu fie „umbrit” de luptele politice interne, iar decizia transferului la Bruxelles va fi anunţată oficial zilele următoare, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, Hannes Swoboda, liderul S&D din PE.
„Decizia de a solicita amânarea sau mutarea la Bruxelles a Congresului Partidului Socialist European a fost luată de PSD. Solicitarea ne-a fost prezentată verbal în această dimineaţă de către preşedintele PSD, domnul Victor Ponta, într-o întâlnire avută cu mine şi preşedintele PES, Serghei Stanişev”, a declarat telefonic pentru MEDIAFAX Swoboda, el adăugând că această discuţie cu Ponta a avut loc la reuniunea din Africa de Sud a Internaţionalei Socialiste.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA