AcasăEvenimentVicepremierul Liviu Dragnea asigură finanțare pentru trei proiecte mari de infrastructură

Vicepremierul Liviu Dragnea asigură finanțare pentru trei proiecte mari de infrastructură

DISTRIBUIȚI

Vicepremierul României, Liviu Dragnea, s-a aflat în Maramureș luni, 25 august 2014, asigurând administrația locală și județeană de faptul că, după mai bine de două decenii de promisiuni neonorate de către guvernele anterioare, Guvernul Ponta face un altfel de politică și se ține de cuvânt. Ministrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) și-a luat public angajamentul de a aloca bani pentru proiectele județului.

Astfel, trei mari proiecte extrem de importante pentru Maramureș primesc finanțare, lucrările urmând să înceapă, conform declarației vicepremierului Dragnea, în cel mai scurt timp. Este vorba despre Drumul Județean 186, aflat pe Valea Izei, între Vadu Izei și Săcel, Drumul Județean 187, situat pe Valea Ruscovei, între Ruscova și Poienile de sub Munte și podul peste Someș, între Seini și Pomi. Facem precizarea că atât podul de la Ulmeni, peste Someș, la Chelința, cât și cel de la Seini sunt imperios necesare pentru nevoile cetățenilor, în prezent circulația în ambele localități fiind posibilă doar cu bacul. ”Maramureșul nu prea a fost ajutat de guvernele care s-au perindat pe aici, în ultimii peste 20 de ani. Oamenii au venit, au văzut locurile minunate, au făcut fotografii, au băut o pălincă, au promis și au plecat.

Au revenit pentru a face noi fotografii, pentru a mai bea o pălincă, pentru a mai promite… dar totul a rămas la fel. Guvernul Ponta vrea să facă un altfel de politică, să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a oferi serviciile publice vitale unei comunități. Vorbim aici despre canalizare, infrastructură, aducțiuni de apă, reabilitare de școli și spitale, tot ceea ce e necesar pentru ca oamenii să aibă un minimum de confort. Ne-am luat angajamentul public că acest județ va beneficia de dezvoltare și ne vom ține de cuvânt. Programele de dezvoltare vor fi finanțate”, a subliniat vicepremierul României, Liviu Dragnea.

Gabriel Zetea, vicepreședinte al CJ Maramureș: ”Am demonstrat că știm să atragem fondurile Ministerului Dezvoltării”

Președintele PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea a a declarat că, pe lângă podul peste Someș de la Ulmeni, (Chelința), despre care vorbim deja ca o certitudine, cele trei mari proiecte: podul peste Someș, între Seini și Pomi, precum și reabilitarea drumurilor județene pe Valea Izei și Valea Ruscovei reprezintă priorități ale infrastructurii mari în Maramureș. ”Am demonstrat în acest an, alături de primarii și administrațiile publice din județ, că suntem în stare să fim organizați și că știm să atragem fondurile Ministerului Dezvoltării. Tocmai de aceea, în perioada următoare vom organiza întâlniri punctuale cu primarii care sunt influențați în mod direct de aceste investiții și cu reprezentanții societăților comerciale care se ocupă de elaborarea studiilor de fezabilitate, astfel încât, în acest an să beneficiem de primele sume de bani”, a concluzionat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA